Muzika
0

Intervju: Elvir Laković Laka

Klix.ba
Ekskluzivno vam donosimo intervju sa jednom od najkontroverznijih ličnosti na BiH muzičkoj sceni.

1. Šta radi Laka u ove vruće (pro)ljetne dane? Snimam pjesmu kod Igora Ćame, pjesma se zove "Džemper" i vrlo je zabavna. Bit će gotova za mjesec dana ali se neće čuti dok spot ne bude gotov. A što se tiče vrućine, ignorišem istu mokrom krpom ispod pazuha.

2. S obzirom da si izdao samo 4 pjesme i postao veoma popularan u BiH, kada možemo očekivati tvoju petu pjesmu ili pak album? Albuma neće biti dok ne bude para ili dok me neko ne izda u Hrvatskoj jer se tamo sve plaća. Dakle, koliko para toliko muzike.

3. Čime se inače baviš osim muzike? Pa ja sam rođeni glumac. Glumim u novom filmu Enesa Zlatara pod nazivom "Vlakovi" koji će biti sniman u Vlakovu, a moj najomiljeniji glumac je Srećko Katanec.

4. Koja ti je najbolja BiH muzička grupa ili izvođač? Grupa Laka, a izvođači Adnan Šaran i Halid Bešlić.

5. Otkud inspiracija za pjesmu "Ti si se upiškila" i možemo li je objaviti na našoj x.Mp3 sekciji? Pjesma je posvećena ženskom reproduktivnom organu a inspiraciju sam našao na istom mjestu jedne prilike kada je navedeni organ bio otvoren. Nemam niti jedan viška CD tako da može to i bez mene.

6. Gledaš li Nadrealiste i šta mislis o njima? Pa gledam i mislim da su otkačeni, trebat će puno vremena da se prikače.

7. Koju vrstu muzike inače slušaš i šta je to konkretno trenutno? Ništa ne slušam kako bih mogao biti iole originalan, a volim Bjork, k'o da me je rodila.

8. Šta misliš o Miji Martini i BiH Eurosongu generalno? Mislim da smo trebali pobjediti a smatram da bi se Eurosong trebao zvati "Politički festival neukusong".

9. Šta misliš o sexu bez kondoma? To je isto kao da pereš noge, a skineš čarape, van pameti. Mislim da ih samo treba skidati kada se opći i piša.

10. Za tebe naljepša žena na svijetu je... Svaka žena je najljepša na svijetu.

11. Šta ne bi nikad mijenjao u Sarajevu? Redoslijed vožnje gradskog prevoza.

12. Za koga navijaš?

Za FK Radnički Goražde.

13. Hoćeš li negdje u skoro vrijeme nastupati? Hoću, na televiziji.

14. Posjećuješ li Sarajevo-X.com i koje web stranice inače posjećujes? Nešto sam malo gled'o. Ja najviše gledam golotinju.

15. Poruka za sve mlade Sarajlije...? Ostanite tvrdoglavi i dalje mislite da ste najpametniji na svijetu.

16. Poruka za sve starije Sarajlije? Mrzite došljake u Sarajevo.

17. Šta misliš o pornografiji na Internetu? Posjećuješ li takve stranice? Pa često gledam kako dva crnca sa velikim spolovilima opće jednu ženu.

18. Koga bi volio upoznati? Ova dva crnca sa Interneta.

19. Slušaš li narodnjake? Volim Halida Bešlića.

20. Kupuješ li domaće? Kupujem samo domaće CD-e, domaće filmove pa čak i da ima domaće govno ja bih ga kupio i pojeo.

21. Švercaš li se u tramvaju? Švercam se kroz život, komplet.