Muzika
4

Inna ne dolazi u Sarajevo, organizator je nije ni zvao

Piše: J. H.
Inna je nastupila u Zetri u aprilu prošle godine (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Inna je nastupila u Zetri u aprilu prošle godine (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Večeras će u sarajevskom Domu mladih biti održan prvi Sarajevo Spring Music Fest na kojem bi trebalo nastupiti više od 15 svjetskih i regionalnih izvođača. Među njima je prema najavi organizatora trebala nastupiti i popularna rumunska dance zvijezda Inna. No, ona se neće pojaviti.

Iz agencije ED Bookings, organizatora SSMF-a, Innu su najavljivali kao veliku zvijezdu cijelog događaja. Međutim, ona je na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdila da nikada nije ni pozvana.

"Dragi fanovi, imam veoma važno obavještenje za vas. Sutra neću biti na Sarajevo Music Festu, nisam pozvana i ovo je lažni promotivni video. Moj tim nije potvrdio učešće na ovom događaju sa agencijom ED Bookings. Žao mi je ako ste kupili karte da me vidite, ali se nadam da ću uskoro imati nastup u Sarajevu", napisala je Inna na Facebooku.

Upravo preko ove društvene mreže oglasili su se i iz agencije ED Bookings.

"Iz razloga što po drugi put Inna nije ispunila očekivanu prodaju ulaznica, odlučili smo odgoditi njen nastup. Svi ostali najavljeni izvođači će nastupiti", navode iz agencije te dodaju da će nastupiti Tomcraft, Silicone Soul, DJ Tarkan..., a oni koji ne žele doći mogu vratiti svoju ulaznicu.

Sudeći prema komentarima na Inninom Facebook profilu, mnogo je razočaranih fanova iz BiH koji su upravo zbog nje planirali večeras doći u Dom mladih.

Popularna rumunska pjevačica Inna imala je odličan nastup u Zetri prošle godine kada je sa hiljadama svojih fanova pjevala hitove "Club Rocker", "Hot", "Love", "Amazing", "Sun Is Up", "Un Momento"...