Muzika
0

Indira Forza ex Colonia u Aquarius Vilsu u Sarajevu 23. februara

Klix.ba
U sarajevskom Aquarius Vilsu će u petak, 23. februara 2018. godine, nastupiti Indira Forza ex Colonia, kada će svojim fanovima prirediti noć velikih hitova grupe Colonia i novih pjesama.

Indira Levak (rođena Vladić) poznata i kao Ira je popularna hrvatska pjevačica koja je svoju slavu stekla u grupi Colonia gdje dobija nadimak "kraljica dance muzike".

Njen šarm, jedinstvena energija i specifičan način interpretacije je čine drugačijom od ostalih pjevačica na regionalnoj muzičkoj sceni. Nakon što je napustila grupu Colonia 2017. godine započinje uspješnu solo karijeru pod imenom Indira Forza i nastupa širom regiona u rasprodatim dvoranama.

Indira je od djetinjstva bila zaljubljena u muziku. S navršenih devet godina upisuje muzičku školu i punih 13 godina je svirala klarinet. U osmom razredu osnovne škole osniva sastav s četiri kolegice - "Zauvijek mladi". Sastav se ubrzo raspao nakon čega su uslijedila lutanja po raznim grupama. U jesen 1993. godine zapošljava se u Županijskom uredu za opću upravu, gdje je provela četiri godine radeći po osam sati dnevno i pokušavajući zaraditi što više novca koji bi uložila u muziku. Tada se na pragu njenog doma pojavljuje Boris i predlaže joj da pjeva u sastavu koji još nema ni ime, ali on je siguran da će postići uspjeh. Grupa Colonia, pop/dance sastav, je nastala 1996. godine kao plod saradnje Borisa Đurđevića i Tomislava Jelića, radijskih voditelja i producenata, te Indire Levak koja im je pjevala vokale pri snimanju reklama i džinglova. Tokom svog djelovanja Colonia i Indira postaju sinonim domaće dance muzike.

Publika u sarajevskom Aquarius Vilsu će uživati u 180 minuta ispunjenih velikom energijom i super hitovima koje svi dobro poznaju.