{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indexima posvećena predstava "Jedan čovjek i jedna žena"

F
16.2.2006. u 13:37
0
0
Indexima posvećena predstava "Jedan čovjek i jedna žena"
0
Indexima posvećena predstava "Jedan čovjek i jedna žena"
Direktor Narodnog pozorišta Gradimir Gojer, predsjednik Upravnog odbora ove kuće Ilija Šimić i osnivač Fondacije "Umjetnik i grad" Ferida Hadžimuratović potpisali su danas u Sarajevu sporazum o saradnji između Narodnog pozorišta i Fondacije.
Time je ozvaničena višemjesečna saradnja dviju kuća na realizaciji projekta "Jedan čovjek i jedna žena" autora i reditelja Nenada Pervana. Riječ je o predstavi koja je posvećena sarajevskoj kultnoj grupi "Indexi". U njenoj realizaciji sudjeluju svi segmenti Narodnog pozorišta: Drama, Balet, Hor, Opera te Sarajevska filharmonija. Glavne uloge povjerene su mladim glumcima Zorani Bečić i Rijadu Ljutoviću.

-Predstava "Jedan čovjek i jedna žena" je svojevrsna zahvala Indexima za sve ono što su uradili u oblasti muzike, ali i poruka svima da se vrijednosti ne smiju zaboravljati jer su te vrijednosti direktni protivnici subkulturalnih pojava, rekao je Šimić na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Predstava će premijerno biti izvedena 25. februara u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a najavljena je mogućnost gostovanja i u drugim pozorištima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: