Koncert za Daču, Bodu i Đoku
0

VIDEO / Indexi i prijatelji oduševili Tuzlu

Sarajevo-x.com
Sinoć je u Tuzli u dvorani Mejdan održan koncert "Indexi i prijatelji". Nekoliko hiljada Tuzlaka okupilo se kako bi ponovo poslušali stare, dobre hitove jedne od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pop-rock grupa.

Koncert je održan u znak sjećanja na muzičke legende grupe Indexi - Davorina Popovića, Slobodana Bodu Kovačevića i Đoku Kisića.

Nezaboravne hitove sinoć na sceni tuzlanskog Mejdana izvodili su Fadil Redžić, Ranko Rihtma, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Kornelije Kovač, Miroslav Šaranović, Peco Petej kao i Vernes Ljuštak.

"Pjesmu o Davoru", posvećenu preminulom pjevaču benda otpjevali su Aki Rahimovski, Željka Katavić Pilj i Dado Topić.

"Da sam ja neko", "Žute dunje", "Bacila je sve niz rijeku", pjevala je sinoć Tuzla, a na sceni za Daču, Bodu i Đoku, ali i za sve raspjevane Tuzlake pojavili su se i Arsen Dedić, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Massimo Savić, Bisera Veletanlić, Kaliopi, Goran Karan, Giuliano, Boris Novković, Seid Memić-Vajta, Irina Kapetanović, Aleksandra Radović, a kao specijalni gost nastupio je Dragan Bjelogrlić.

Gromogasan aplauz od Tuzlaka dobila je i Hanka Paldum koja je otpjevala nezaboravnu pjesmu "Voljelo se dvoje mladih".

Koncert je organizirala agencija Haarlem d.o.o. iz Zagreba, a kompletan prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen porodicama Popović, Kovačević i Kisić.

Nakon Tuzle “Indexi i prijatelji” 3.oktobra nastupaju u Beogradu, a zatim 4. oktobra u Subotici.