18. maja
54

iMTM organizuje audiciju za bas gitarise koji će biti stipendirani

Klix.ba
U cilju jačanja pop i rock scene u BiH, iMTM poziva talentovane basiste na audiciju za školu bas gitare prema Rockschool London (RSL) edukativnom programu. Dvoje najboljih basista bit će stipedirani i besplatno će pohađati tromjesečnu školu basa.

Audicija će biti održana 18. maja u 14 sati u sjedištu iMTM-a i Rockschool BiH, u ulici Obala Kulina bana 24, u prisustvu voditelja RSL BiH škole bas gitare Melisa Cakića kao i Emira Juge, voditelja RSL BiH škole gitare i gitariste benda Letu Štuke.

Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 nivoa muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.

Nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, RSL diplome je akreditovalo Ministarstvo obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis nekog od engleskih koledža i fakulteta među kojima su i BIMM, LIPA, Sussex, Liverpool, Salford, Bath Spa, Birmingham Conservatoire, Leeds College of Music, Falmouth, Bournemouth, Leeds Met, Manchester Met, Bucks New University. RSL je od 2002. godine samostalno akreditirana organizacija za dodjelu diploma od strane Velike Britanije (Engleska, Wales, Sjeverna Irska i Škotska) i jedina je muzička organizacija koja ima takvu sveobuhvatnu akreditaciju. Od ove godine dobitnici su i ”Queen’s award for best Enterprise”.

Rockschool program u BiH ima podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo. Prijave na audiciju možete izvršiti putem maila [email protected],a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 062559862.