11 novih pjesama
5

Imagine Dragons objavili treće studijsko izdanje "Evolve"

Klix.ba
Američki rock bend Imagine Dragons objavio je novo studijsko izdanje "Evolve" sa 11 novih pjesama, među kojima se nalaze i dva prethodno objavljena singla "Believer" i "Thunder".

Imagine Dragons su na novom albumu produkcijski sarađivali sa švedskim producentskim dvojcem Mattman & Robin te britanskim producentom Alexanderom Grantom (Alex Da Kidd). Četvorka i Alex Da Kidd sarađivali su produkcijski i na studijskom izdanju "Smoke Mirrors" (2015.) te na singlu "Radioactive", koji dolazi s debitantskog albuma "Night Visions" (2013.).

Album "Evolve" priča je o borbi s depresijom frontmena benda Imagine Dragons, Dana Reynoldsa. Dan je napisao većinu pjesama na albumu nakon izlaska iz ozbiljne depresije koja ga je pratila kroz cijelo djetinjstvo, ali je postala još gora nakon svjetske turneje 2015. godine. "Evolve" označava njegov trijumfalni oporavak.

"Imam poteškoće s fokusiranjem i imam osjećaj da je sve sivo. Ponekad kad izađem iz takvog stanja i ponovno dođem sebi, osjećam se kao da sam se gušio pod vodom i pokušavao doći do zraka i onda odjednom opet mogu disati. To je ono što meni ovaj album predstavlja. Došao sam kući, radio puno na sebi i stigao sam do mjesta gdje je svijet bio svijetao, šarolik i lijep, a svaki dan je bio uzbudljiv", kazao je Dan Reynolds.

Vezani članci