Muzika
53

Ilma Karahmet nije bila gošća koncerta Kikija Lesendrića u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Dvosatni koncert u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla u povodu Dana žena održali su Zoran Kiki Lesendrić i beogradska grupa "Piloti". Iako je bilo najavljeno kako će specijalna gošća biti Ilma Karahmet, učesnica X faktora, ona se u subotu uvečer u Tuzli nije pojavila.

Ipak, Kiki Lesendrić i "Piloti" su svoju vjernu publiku pjesmama nosili kroz osamdesete godine prošlog stoljeća kada su nastale neprolazne numere "Kao ptica na mom dlanu" i "Leto".

Poznato je kako je Zoran Kiki Lesendrić grupu "Piloti" osnovao 1980. godine nakon što su članovi benda imali uspješan nastup na koncertu Bijelog dugmeta 1979. godine na stadionu JNA u Beogradu.

Lesendrić je 16 godina kasnije napustio "Pilot", a prvi solo album izdao je 2008. godine "Mesec na vratima", da bi u ljeto 2010. godine izdao album "Svet je lep kada sanjamo".

Upravo naslovna pjesma tog albuma na kojem je 15 numera u subotu uvečer je podigla na noge publiku u BKC-u, koja je zajedno s Lesendrićem i "Pilotima" provela večer koja će se, sasvim sigurno, dugo pamtiti.

Inače, na stageu pored Kikija Lesendrića našao se i njegov sin Đorđe, koji je specijalno za tuzlanski koncert stigao iz Rima kako bi svirao bubnjeve.