Muzika
158

VIDEO / Ilijaz Delić zbog teške bolesti više ne može pjevati

Piše: A. U.
Ilijaz Delić se na koncertu Mostar Sevdah Reuniona u Frankfurtu oprostio od publike. Deliću je prije 15-ak dana dijagnosticiran uznapredovali karcinom pluća te više neće moći pjevati.

Prvi nastup Mostar Sevdah Reuniona u Frankfurtu bio je ujedno i posljednji za njihovog pjevača Ilijaza Delića. Delić se te večeri, prvi put nakon nekoliko mjeseci, susreo sa članovima benda te se oprostio od publike.

"Draga moja djeco, divno vas je vidjeti, ali nažalost, ja vam neću i ne mogu dugo pjevati. Ovo što me sada vidite ovdje da sjedim, to je samo moj inat. Ne dam bolesti još da me savlada, mada me polako ruši. Sada ću vam otpjevati pjesmu posvećenu preminulom Šabanu Bajramoviću, a i ja ću uskoro za njim. Ali, ostat će moje pjesme, ostat će moje dijete koje se zove Mostar Sevdah Reunion, ostat ćete vi, koji ćete sve to slušati", rekao je Delić na koncertu.

Informaciju nam je potvrdio i Ruždija Metanović, koji je donedavno bio menadžer benda.

"Ilijaz je teško bolestan. Prije 15-ak dana mu je u Sarajevu dijagnosticiran karcinom pluća, a uz njegovih 77 godina, on više ne može pjevati. Što se tiče toga ko će i hoće li ga zamijeniti, momci iz benda su već razgovarali sa Arifom Alajbegovićem, ali još ništa nije zvanično potvrđeno. Teško je o tome sada pričati, jer je čovjek još uvijek živ. Nažalost, bolest je uznapredovala. Tužno je to", izjavio je za Klix.ba Metanović.