Nevjerovatna razlika
6

Ikonski videospot za "Last Christmas" sada možete gledati u 4K rezoluciji

Dž. L.
Božić je stigao ranije ove godine u obliku 4K remastera ikonskog videospota za pjesmu "Last Christmas" legendarne grupe Wham!. Pjesma je prvobitno objavljena prije 35 godina, u decembru 1984. godine, a Sony Music Entertainment sada je preradio originalne snimke u 4K rezoluciju.

Mnogi komentarišu koliko je ustvari čudno gledati dobar kvalitet kadrova iz osamdesetih godina de da na njima glumci izgledaju kao da su se preobukli u kostime osamdesetih.

Tako scene za večerom te borba sa snijegom u "Last Christmas" sada izgledaju nevjerovatno. Novi video koji je postavljen na Youtube sada ima 2,2 miliona pregleda, dok raniji video ima gotovo pola milijarde pregleda.

Sudeći prema komentarima, vidjevši Georgea Michaela i njegovu frizuru iz osamdesetih u potpuno drugačijem kvalitetu, apetiti publike porasli se te se očekuje remasterovanje i drugih spotova iz ovog perioda. To je upravo ono što publika može očekivati u narednom periodu.

Podsjećamo, legendarni božićni hit napisao je i producirao Michael, frontman grupe Wham!, a našla se na albumu "Music from the Edge of Heaven".