|

Igor Vukojević predstavio novi spot za pjesmu "Kapija“, uskoro i album

Igor Vukojević predstavio novi spot za pjesmu "Kapija“, uskoro i album
122
Klix.ba
3.5.2019. u 20:37
14
komentara
122

dijeljenja
Igor Vukojević večeras je premijerno predstavio novi singl i spot "Kapija“. Ova lagana pop balada nosi Vukojevićev prepoznatljiv autorski pečat.
Osim što je radio muziku, tekst i aranžman za novu pjesmu, Igor ju je u potpunosti i odsvirao u njegovom muzičkom ateljeu, uz Aleka Aleksova, koji je svirao klavijature.

"Kapija“ je ekranizirana u minimalističkom stilu, kako bi se naglasila emocija, a fokus i pažnja publike bili na pjesmi, riječima i melodiji."Mislim da muzika treba prvenstveno da se sluša, jer to slušatelja vodi u drugu dimenziju. Odavno se ovdje sve svelo na vizualizaciju, a video je surovo preuzeo primat u muzičkoj industriji. Želim u svojim pjesmama prezentovati drugu vrstu prioriteta i omogućiti da pažnja bude usmjerena na sadržaj, na emociju, jer, kako reče jedan pametan čovjek, estetika je danas bolest nesuštine", rekao je Igor Vukojević o novoj pjesmi i spotu.Nakon fantastičnog dueta sa Žanamari Perčić "Srce ne pita“, numerom "Kapija“ Igor nastavlja najavu i pripreme za novi album koji bi trebao biti album prvijenac na hrvatskom tržištu, a koji će biti objavljen u izdanju „Croatia Recordsa“.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...