Nouvelle Vague u Sarajevu
0

"I want to have the longest f... in Sarajevo"

Sarajevo-x.com
Foto: Semir Hadžimuratović/Fotoservis
Da "Nouvelle Vague" nije komercijalni bend koji rutinski "odrađuje" koncerte pokazalo je sinoćnje, drugo po redu, gostovanje u Sarajevu. Društvo koje uživa u onome što radi sjajnu atmosferu odlično zna prenijeti na publiku, pa je, uprkos prilično visokoj cijeni karata (25, odnosno 29 KM) Dom mladih bio prepun, a publika sa koncerta izašla nadahnuta.

Zanimljivo je da su obje pjevačice francuskog alternativnog pop benda nastupale bose, a poseban motivator bila je Nadeah Miranda, Australka porijeklom, koja je neumorno skakala po sceni, dva puta ulijetala u publiku, plesala na stolu, a u jednom trenutku se popela na veliki zvučnik i sa njega skočila na stage.

Od publike je tražila da što glasnije izgovore riječ "fuck" pred pjesmu koja tako počinje, a masu je kasnije potaknula da kao hipnotizirana izgovara "I want to have the longest fuck in Sarajevo".

Na početku nastupa prisutne je pozdravila na bosanskom, pitala ih kako su i poželjela im dobro veče, a bend se dvaput vraćao na bis, dok je Nadeah, čiji je djed rođen i odrastao u Sarajevu, govorila "Ja još ne želim da odem". Dva i po sata, koliko je koncert trajao, proletjela su kao jedan, a treći nastup Nouvelle Vague u BiH, odnosno drugi u Sarajevu (prvi put su svirali na privatnoj zabavi za vrijeme SFF-a 18. avgusta 2009.) nikoga nije ostavio ravnodušnim.