|

Hrvatski violončelist Luka Šulić predstavio svoj prvi solo projekt "Vivaldi: The Four Seasons"

Hrvatski violončelist Luka Šulić predstavio svoj prvi solo projekt "Vivaldi: The Four Seasons"
11
M. A.
25.10.2019. u 09:01
2
komentara
11

dijeljenja
Poslije sedam godina svjetskih turneja kao član priznatog sastava 2Cellos Luka Šulić vraća se svojim klasičnim korijenima prvim solo materijalom "Vivaldi: The Four Seasons" čije izdavanje potpisuje Sony Classical.
Ovaj diplomac s londonske Kraljevske muzičke akademije i višestruko nagrađivani violončelist izdavanjem ovog albuma postat će prvi muzičar na svijetu koji će svirati "Četiri godišnja doba" za solo violončelo.

Ovaj album dostupan je od danas na svim streaming platformama i servisima za preuzimanje audiomaterijala, a zanimljivo je da je ovaj instrumentalist najavio i veliki koncert u KD Vatroslav Lisinski 5. februara 2020. godine od 20 sati, gdje će izvesti ovaj krucijalni barokni koncert.


"Hvala svim ljudima koji podržavaju moj solo projekt i moj novi album. Konačno će od sutra biti dostupan. Ne mogu čekati", napisao je jučer Šulić na svom Instagram računu.

Osim nastupa u Lisinskom, Luka Šulić će Vivaldijev klasik uskoro predstaviti i publici u drugim gradovima u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Rusiji, Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.


Kao sin violončeliste, ovaj muzičar koji je rođen u Sloveniji još od malih nogu svira violončelo. Školovanje ga je odvelo na Kraljevsku muzičku akademiju u Londonu na kojoj je diplomirao 2011. Iste godine Stjepan Hauser i on snimili su spot za jedinstvenu verziju hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal", koji je postao viralan i koji je bio jedan od glavnih razloga planetarne popularnosti dua 2Cellos.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...