Hrvatski umjetnik Zoran Dukić svirao u Banskom dvoru

S
Piše: V. T./Sarajevo-x.com
23.11.2011. u 21:46
0
1
Hrvatski umjetnik Zoran Dukić svirao u Banskom dvoru
0
1/5 Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
2/5 Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
3/5 Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
4/5 Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
5/5 Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
U banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor danas je ovoren Šesti međunarodni festival klasične gitare - "Gitar fest Banjaluka 2011", koji će trajati do 26. novembra.
Svoj solistički koncert večeras je održao zagrebački umjetnik Zoran Dukić, koji se smatra jednim od najzapaženijih klasičnih gitarista našeg vremena.

Publika u Banskom dvoru s pravom je mogla da uživa u klasičnim izvedbama umjetnika iz Hrvatske, koji je prisutne u pojedinim trenucima ostavljao bez daha.

Dukić, koji je profesor gitare, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a svoje školovanje nastavio je u klasi Huberta Käppela na Hochschule für Musik u Kelnu.

Ima izuzetno zapaženu međunarodnu karijeru, a kao profesor predaje studentima širom Evrope.

Svi koncerti ovogodišnjeg "Gitar festa Banjaluka 2011" počinju u 20 sati, a u zvaničnom programu uz Dukića, će nastupati Marko Tamajo, Anabel Montesinos i Paolo Sereno.

Organizator ove kulturne manifestacije je Asocijacija gitarista i Kulturni centar Banski dvor u Banjoj Luci, a pokrovitelji Festivala su grad Banja Luka i Ministarstvo prosvjete i kulture RS. Ulaz na sve koncerte je besplatan.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: