Nastupao u "A Strani"
60

Hrvatski mediji objavili da je Igor Drvenkar novi frontmen Parnog valjka

I. S.
Foto: Instagram/igor_drvenkar
Foto: Instagram/igor_drvenkar
Hrvatski mediji objavili su da će pjevač Igor Drvenkar naslijediti Akija Rahimovskog u Parnom valjku. Bend bi navodno uskoro trebao početi nastupati pod nazivom Parni valjak feat. Igor.

Ovaj pjevač ima 31 godinu, a publika ga pamti po nastupima u HTV-ovoj emisiji "A Strana". Muzikom se počeo baviti 2008. godine, kada je osvojio nagradu publike i nagradu žirija na Festivalu pjevača u Miholjancu.

Na Pjesmama Podravine i Podravlja u Pitomači je 2012. godine proglašen najboljim mladim kantautorom. Nastupio je i u rock mjuziklu "Usrski" reditelja Roberta Boškovića i Marka Cindrića te u rock operi "Jesus Christ Superstar" Damira Lončara.

Bio je frontmen grupe Gea s kojom je objavio album "Još te mogu iznenaditi". Krajem 2019. otvorio je muzičku studio, a onda pokrenuo projekt Performer point Virtual Reality Sessions.

"Ideja je da osoba koja gleda takav nastup još više i stvarnije taj nastup doživi, da ima osjećaj kao da je s muzičarima u prostoriji. Dovoljan vam je samo mobitel, slušalice i tamo ste. Gledate šta želite i slušate, a to nikada nije bilo lakše nego danas. VR Sessions su tek u razvoju idejno i tehnološki, a kao projekt u toku smo sa svim VR/Spatial audio novitetima", rekao je Igor ranije u razgovoru za portal Beli Zagreb Grad.

Članovi Parnog valjka još uvijek se nisu zvanično oglasili kada je riječ o novom pjevačicu. Igor je za Glas Podravine rekao sljedeće:

"Nisam jedini kandidat, samo isprobavamo. Postoji puno opcija, to je tako u muzičkim govima. Mislim da će tek sredinom trećeg mjeseca objaviti ko će nastupati s njima. Sigurno je to velika čast, ko god da bude pjevao."