Takmičenje u Tel Avivu
210

Hrvatska ispala u drugom polufinalu Eurosonga: Pročitajte ko su finalisti

Klix.ba
(Foto: AFP)
Drugo polufinalno veče Eurosonga u Tel Avivu ponudilo je publici i gledateljima zanimljive scenske efekte. Pjevači i njihove pratnje su letjeli, izrađivali umjetnička djela, gorjeli u plamenu i nastupali s robotima.

U finale su prošli Sjeverna Makedonija, Holandija, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta.

Hrvatski predstavnik Roko imao je fantastičnu koreografiju s anđelima koji su mu stavili krila zlatne boje i odletjeli ka nebu. Dobio je velike ovacije. On je izveo pjesmu "The Dream" na engleskom i hrvatskom jeziku.

Predstavnica Albanije Jonida Maliqi je jedina izvela pjesmu u cijelosti na materinjem jeziku. "Ktheju tokës" (Povratka u zemlju) je pjesma koja poziva Albance da se vrate u svoju domovinu, a posvetila ju je sestri koja živi na Kipru.

Sjevernu Makedoniju je predstavljala Tamara Todevska, sestra poznate pjevačice Tijane Dapčević, pjesmom "Dare To Dream". Svoju zemlju je predstavljala i 2007. godine.

Veliku pažnju publike privukao je predstavnik Rusije Sergej Lazarev koji je izveo pjesmu "Scream", a izazvao je doslovno vrisak publike i prije nego je zapjevao. Po profesiji glumac, Sergej je 2016. godine na ovom takmučenju zauzeo visoko 3. mjesto.

Predstavnica Moldavije Anna Odobescu je bila u pratnji umjetnice koja je crtala u pijesku. Publiku je posebno razdrmao mladi prredstavnik Švicarske Luca Haenni pjesmom "She Got Me" i plesom. Dobio je gromoglasan apaluz.

Azerbejdžan je na binu doveo i robote, a cijeli nastup je bio u stilu tehnologije 21. vijeka. Chingiz s pjesmom "Truth" došao je kao "šlag na tortu" za publiku koju je uspio razdrmati nakon ostalih balada.

Finalno veče Eruosonga je 18. maja kada će kao gošća nastupiti najveća pop zvijezda Madonna.