Najavljen novi album
0

VIDEOINTERVJU / Houra: SFF je veliki uspjeh. Čestitam Sarajevu

Razgovarao: Jasenko Korjenić
Nakon završetka koncerta u Domu mladih imali smo priliku nakratko razgovarati sa Jasenkom Hourom, gitaristom proslavljenog zagrebačkog benda Prljavo kazalište. Najviše nas je zanimalo kako unatoč godinama Kazalište i dalje dobro svira, a pitali smo i kako uspijevaju ostati u formi. Naravno, neizostavna tema je bila Sarajevski Filmski Festival.

Prljavci su održali iznimno dobar koncert i pokazali da su u dobroj formi.

"To je stvar čiste genetike i biologije i dosta toga ostane iz mladosti i sporta. Svaka kondicija nije ista, nije isto trčati na traci, pa onda ne možeš trčati ni pola kilometra po selu, jer noge te ne služe. Međutim, mi smo već dugo u toj igri da naprosto ne osjetiš umor. Više iscrpljuju putovanja nego nastupi. Oni su mi kao relaksacija, kao da svako veče idem na rekreaciju", kazao je Houra.

Već su dugo na putu, u novembru ove godine ozvaničit će tri godine putovanja. Radi se o posljednjim atomima snage, ali ne odustaju, spremaju i novi materijal koji će uskoro biti objavljen.

"Krajem septembra ili početkom oktobra bismo trebali imati završen novi album, ako se nešto ne produži radi putovanja i obaveza", istakao je Houra.

Houra sa ostatkom benda ostaje nakratko u Sarajevu, no rekao je da je iskoristio priliku da vidi svoje prijatelje. Njegovi utisci su turistički, jer svugdje dođe na kratak period. Neizostavno pitanje je bilo vezano za SFF.

"Ovo što vi radite sa filmskim festivalom je veliki uspjeh, treba čestitati i gradu i svima koji oko toga rade, vi se trudite da sve zajedno to napravite", odgovorio je Houra za kraj.