Kreativci na djelu
0

FOTO+VIDEO / Hor "Suncokreti" pjesmom "Prijatelji" okuplja nove prijatelje

Klix.ba
U produkciji SSP rental i uz podršku Općine Centar Hor za male i mlade "Suncokreti" snimio je svoj prvi muzički spot.

Riječ je o pjesmi "Prijatelji", za koju je stihove napisao književnik Muhidin Šarić, dok muziku potpisuju Senad Bostandžić i Nedžad Merdžanović, koji je uz Hamu Salihbegovića uradio i aranžman. Pjesma je snimana u studiju "Antika" i u studiju BHRT servisa.

"Snimanje spota je za 'Suncokrete' je bilo odlična prilika za druženje, a SSP rental ekipa se posebno potrudila da od minimalnog budžeta uz kreativnost i pozitivnu energiju dobiju maksimalan rezultat", ističe umjetnički voditelj hora Nedžad Merdžanović, objašnjavajući da je spot kruna jednogodišnjeg intenzivnog rada.

"Raduje me što u novu sezonu ulazimo sa TV spotom, koji predstavlja kreativni vrhunac jednog procesa koji je prije godinu dana počeo sa probama, kada se mališanima sigurno snimanje spota činilo kao daleka budućnost", naglasio je Merdžanović ističući da "Suncokreti" nastavljaju svoje djelovanje sa ciljem poticanja muzičke kreativnosti malih i mladih.

Nakon prošlogodišnjeg dočeka Nove godine za djecu, te obilježavanja Dana Sarajeva, "Suncokreti" nastavljaju sa svojim projektima i pozivaju male i mlade da im se priključe u Centru za mlade na Grbavici svakog petka u 20 sati. Također, i škola pop-rock gitare "Suncokreti", koju vodi Hamo Salihbegović, vrši upis novih polaznika starosti od 9 do 20 godina. Časovi će se održavati u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru, utorkom i četvrtkom u terminima od 18 do 19 sati.

Više detalja na Suncokreti.yolasite.com, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail [email protected].