Hor Mošus snimio spot za kasidu "Addasovo grožđe"

Klix.ba
5.5.2018. u 14:50
1.728
20
Hor Mošus snimio spot za kasidu "Addasovo grožđe"
1.728
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Nakon dvije godine pauze Hor Mošus je odlučio ekranizirati još jednu numeru kojom najavljuju novi album.
Riječ je o kasidi simboličnog naziva "Addasovo grožđe", koja govori o specifičnom događaju iz života poslanika Muhammeda. Tekst potpisuje najistaknutiji bosanskohercegovački tekstopisac ilahija i kasida, prof. dr. Džemaludin Latić, a za muziku i aranžman zaslužan Eldin Huseinbegović.

"Ovaj put smo se odlučili da spot snimamo van granica BiH, pa smo za lokacije odabrali Istanbul u Turskoj i Bar u Crnoj Gori. Iako se Istanbul često pojavljuje kao destinacija za snimanje spotova, mi smo nastojali da na jedan specifičan način prikažemo pet najupečatljivijih znamenitosti grada. Zahvaljujući prelijepom Islamskom kulturnom centru u Baru i taj grad je postao još jedna od destinacija na kojima smo snimali spot", rekli su iz Hora Mošus.


Snimanje spota je trajalo nekoliko dana, a rađeno je u saradnji sa produkcijom Inspire films, sa kojom je Hor sarađivao i proteklih godina.

"Uvijek me raduje saradnja sa mladim i talentovanim ljudima koji znaju šta žele, kao što je to slučaj sa horom Mošus. Još je ljepša činjenica da ti mladi ljudi iz godine u godinu napreduju u svom poslu i svakim novim projektom bivaju sve bolji. Divno je imati ih za saradnike a još ljepše za prijatelje jer su oni u moru svega negativnog što nas svakodnevno okružuje jedan lijep i pozitivan primjer i neko na koga se mladi mogu ugledati", ističe autor muzike i aranžmana Eldin Huseinbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: