Vrijedno radi
28

Hoće li Toše Proeski dobiti nasljednika? Njegov talentovani nećak je uplovio u muzičke vode

I. S.
Foto: Instagram/kristijanristeski
Foto: Instagram/kristijanristeski
Kristijan Risteski, nećak makedonskog slavuja Tošeta Proeskog, je odlučio uploviti u muzičke vode, a mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

Sa devet godina snimio duet s Tošetom pod nazivom "My Little On" koji je uvršten u album "The Hardest Thing".

Zanimljivo je to da je prije nekoliko godina imao priliku raditi s Tošetovim saradnikom, britanskim producentom Andyjem Wrightom. Naime, Andy mu je napisao pjesmu "We Are Blood". Kristijan je od publike dobio brojne pohvale.

"Tvoj ujak je sigurno ponosan na tebe. Bravo, Kristijane", "Meni su suze krenule. Svaka ti čast", "Vjerujem da te Toše čuje i ponosi se tobom", "Divno zvučiš. Imaš njegovu energiju", neki su od komentara na YouTubeu.

"Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga da svira i pjeva. Ipak, nikada nije želio da nećaka eksponira u javnosti. Sjećam se kada je snimao spot za pjesmu 'Moj svet' namijenjenu UNICEF-u u kojem se pojavljuju mnoga djeca. Naša majka ga je pitala zašto ne pozove i Kristijana, a on je odgovorio: 'Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vrijeme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim držati po strani, teško je biti dio estrade.' Moji sinovi Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema", rekla je ranije Tošetova sestra Dora.

Kristijan studira Fakultetu za audiovizuelne umjetnosti u Skopju.