Spremni za dernek
9

Hladno pivo i Gustafi na dočeku u Mostaru: Da građani na trenutak zaborave brige

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Plato iza Gimnazije i ove godine privući će hiljade Mostaraca na javni doček Nove godine. Organizatori su na današnjoj konferenciji za medije najavili pravi spektakl, a putem video poruka obratile su se i najveće zvijezde, bendovi Hladno pivo i Gustafi.
Radmila Komadina, glavna gradska savjetnica, kazala je da se organizator potrudio da pored ove godine većeg Zimskog grada i doček Nove godine na otvorenom bude puno bogatiji i s većim brojm učesnika. Komadina je prenijela pozdrave i čestitke gradonačelnika Ljube Bešlića.

"Želja nam je da Nova godina dođe u jednoj lijepoj atmosferi da na trenutak zaboravimo sve brige, nedaće i probleme te da se prepustimo lijepim emocijama, osjećaju ljubavi i prijateljstva", kazala je Komadina te naglasila da doček Nove godine finansira Grad Mostar, a istaknut je i značajan odaziv sponzora.

Mili Tiro iz Pavarotti centra, koji je zadužen za produkciju dočeka, istakao je da se za zvuk i rasvjetu brinu vrhunski profesionalci te da ohrabruju informacije da vjetra slabi i da se očekuje lijepo vrijeme.

"Spektakl kreće od podneve s Dječijom novom godinom, a od 20 sati ili malo kasnije ono pravo počinje mostarskom grupom Twist. Nakon njih slijede rasplesani istarski Gustafi, izvrstan bend za ovako nešto. Hladno pivo neću posebno ni predstavljati, urbani, angažovani rok. Sami po sebi, svoji hitovima privlače mnogo ljudi i s njima ćemo ući u 2020. godinu", kazao je Tiro.

Zvijezde drugog dana dočeka je legendarna Crvena jabuka, a prije njih nastupa novoformirani Mostar Big Band.

Središte Mostara ovog je decembra okupirao Zimski grad by Winterville koji je brojnošću i zanimljivošću sadržaja svaku noć privlačio mnoštvo građana.