Red Bull RapLika
17

Hip Hop noć diva u Sarajevu: Maysia, Gloria Boateng i Nephtys u klubu Underground

Klix.ba
Popularni serijal Red Bull RapLika Hip Hop Night ovog mjeseca se vraća sa internacionalnim imenima. Nakon Marčela i energičnog dvojca Helem Nejse, sarajevski klub Underground će u martu mjesecu ugostiti tri hip hop dive.

U četvrtak, 21. marta, iz Brisela stižu Gloria Boateng i Nephtys, dok domaće snage predstavlja fantastična Maysia.

Gloria Boateng i Nephtys dolaze iz Belgijske prijestolnice i dugo godina važe za hip hop aktivistice te svoj glas dižu za pravo žena. Upravo to su i glavne teme njihovih pjesama a pišu i izvode na engleskom.

Maysia se nakon duže muzičke pauze na scenu vratila sa pjesmom "Don't need a thinker" i trenutno radi na svom solo albumu. U pripremama za ovaj koncert nam je poručila da je jako uzbuđena i kako sa nestrpljenjem isčekuje izlazak na binu.

Jedini džentlemen koji će sa damama dijeliti binu bit će Dj Soul koji je zadužen za warm up i after party. Upad za ovo druženje je simboličnih 2 KM, koliko se regularno i naplaćuje ulaz u klub, a za sve dame ulaz se ne naplaćuje. Napominjemo da su i ovaj put otvorene prijave za open mic sesiju, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na facebook pageu Red Bull RapLike.