Muzika
6

Hip hop atrakcija Bad Copy pojačava program 10. Demofesta

Klix.ba
Slavni reperi Sky Wikluh, Ajs Nigrutin i Timbe nastupit će završne večeri jubilarnog Demofesta, u subotu 22. jula, na "Beton" bini tvrđave Kastel.

Hip hop grupa Bad Copy nastala je u Beogradu 1996. godine, kada su je osnovali Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Nakon Mikijeve smrti 1999. godine grupa pauzira sa radom, a naredne godine joj se priključuju Sky Wikluh (Đorđe Miljenović) i Timbe a.k.a. Timjah da Sensei (Rašid Kurtanović).

Njihove pjesme prepoznatljive su po duhovitim tekstovima i žargonu koji koriste, a smatraju ih jednim od pionira hip hop muzike u Srbiji. Iza sebe imaju četiri studijska izdanja "Orbod mebej" (1996), "Sve sami hedovi" (2003), "Najgori do sada" (2006) i "Krigle" (2013), na kojima su ugostili velika imena domaće hip hop scene poput Škaba, Eda Maajke, Bvane i mnogih drugih. Poznati su po brojnim hitovima kao što su "Uno Due Tre", "Idemo odma", "Bad Copy žoor", te "Esi mi dobar" i "Ljubav ili pivo".

Sva tri člana grupe imaju uspješne solo karijere, a sarađuju sa brojnim muzičarima širom regije.

Također, iste večeri, publika okupljena na "Beton" bini moći će da čuje i banjalučki sastav Sopot, koji će predstaviti novi materijal.