Zabava na Trgu slobode
84

Hiljade Tuzlaka uz grupu Van Gogh i spektakularan vatromet dočekale 2020. godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Blizu 15 hiljada građana Tuzle večeras je na Trgu slobode uz zvuke grupe Van Gogh ušlo u novu, 2020. godinu. Uz poruke da ih služi prvenstveno zdravlje, a onda i sreća za sve prisutne organizatori su priredili i spektakularan vatromet.

Zimski grad na Trgu slobode svoja vrata za posjetitelje otvorio je u 21 sat kada je počeo nastup lokalne grupe Divan koja je atmosferu sasvim dovoljno zagrijala. Pravi spektakl uslijedio je izlaskom na binu članova grupe Van Gogh koji su svojim bezvremenskim hitovima prisutnima priredili istinsku zabavu o kojoj će se zasigurno dugo pričati.

Tačno u ponoć nebo iznad Tuzle obasjao je i spektakularan vatromet, a još nekih pola sata Van Gogh je nastavio zabavljati publiku. U istom ritmu zabavu je produžio i poznati pjevač Al Dino koji je sve prisutne vodio kroz prve sate 2020. godine.

Svaki dio Trga slobode večeras je bio ispunjen posjetiteljima, a veće gužve u gradu soli dosad nisu zabilježene. Cjelokupnu zabavu dodatno je upotpunila manifestacija Zimski grad koja je počela polovinom decembra, sa posebno ukrašenim drvenim kućicama i izuzetno bogatom gastronomskom ponudom.

Novogodišnjem koncertu pred publikom u Tuzli radovao se i frontmen benda Van Gogh Zvonimir Đukić Đule koji je u razgovoru za Klix.ba uputio i novogodišnju čestitku sa posebnim željama. Kazao je da bi najviše volio da nas sve u 2020. zdravlje zagrli.

"Na mjestu broj dva je da budemo u zagrljaju porodice i da njegujemo gnijezdo, čuvajući jedni druge. Želim da nam 2020. bude bolja od one koja iza nas ostaje. Želim da omladina odluči da više neće gledati reality programe i da se život odvija u zagrljaju između onih koji se vole i da se negdje život zaista dogodi uživo", poručio je Đule, zaželivši timu portala Klix.ba da i dalje bude "elokventan, adekvatan, aktuelan i tačan".

Zabava u najluđoj noći u Tuzli zasad prolazi bez incidenata, a za sigurnost svih prisutnih zaduženi su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji su raspoređeni na brojnim lokacijama u civilnoj odjeći, ali i zvaničnoj uniformi.

Osim na Trgu slobode doček Nove godine upriličen je i u lokalnim ugostiteljskim objektima.