Rock spektakl u Zetri
0

FOTO + VIDEO / Hiljade Sarajlija uglas pjevalo hitove Parnog valjka

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Uz melodiju Ljubavne pjesme sinoć je u sarajevskoj Zetri počeo rock spektakl. Sarajlije su tri sata uživale uz pjesme legendarnog hrvatskog benda Parni valjak, a očito da se nakon toga nikome nije išlo kuće jer su Akija, Husa i ostale članove benda nekoliko puta vraćali na bis.

Zetra je sinoć bila prepuna. Svi su uglas pjevali hitove Jesen u meni, Neda, Godine prolaze, Kada me dotakne, Zastave, te ostale mnogobrojne pjesme koje su obilježile dugogodišnju karijeru slavnog benda.

Ni pjevač Aki Rahimovski, čijom su izvedbom Sarajlije bile oduševljene, nije mogao sakriti emocije slušajući preko deset hiljada ljudi kako uglas pjevaju pjesme uz koje su mnogobrojne generacije na ovim područjima odrastale.

Nekoliko puta se zahvaljivao sarajevskoj publici ističući kako je bila fenomenalna i kako im je 'napunila baterije'.

Atmosfera u Zetri bila je i više nego odlična. Parni valjak svirao je puna tri sata, a dva puta publika ih je gromoglasnim aplauzima i pjevajući njihove pjesme vraćala na bis.

Za sve one koji su željeli još zabave, nakon koncerta u sarajevskom klubu Sloga organizovano je druženje sa članovima Parnog valjka, te se zabava nastavila do ranih jutarnjih sati.