Ispred Vječne vatre
2.5k

Hiljade ljudi u centru Sarajeva uživalo u koncertu duhovne muzike povodom Kurban-bajrama

S. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Islamska zajednica i Grad Sarajevo povodom Kurban-bajrama večeras su organizirali jedinstven muzički ugođaj u centru grada ispred Vječne vatre pod nazivom "U dergjahu mog srca".

Brojni izvođači ilahija i kasida izvodili su pjesme te brojnim građanima priredili jedinstveno iskustvo proslave Bajrama. U Titovoj ulici u centru grada koncertu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Cijeli sadržaj koncerta, koji je prvi put osmišljen na ovoj lokaciji, kada je riječ o bajramskim koncertima, pripreman je pomno u saradnji Islamske zajednice u Gradske uprave.

Najljepše ilahije i kaside izvodili su Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Armin Muzaferija, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhovne muzike.

"Vjerske blagdane u Sarajevu smo uvijek obilježavali zajedno. Vjerujem u naše jedinstvo, u jedinstvo naših naroda u potrebu da poštujemo i cijenimo ono sto je naše. Vidimo se", poručio je gradonačelnik Sarajeva izražavajući zahvalnost svima koji su podržali inicijativu.

Zbog organizacije koncerta saobraćaj od Baščaršije u pravcu Ilidže glavnom ulicom bio je obustavljen, a u staroj jezgru grada nastala je velika gužva. Vozači su preusmjeravani u sporedne ulice pa se saobraćaj odvijao veoma usporeno.