Muzika
10

Hibrid predstavlja novi video za remix pjesme "Jesen" od Sare Renar

Klix.ba
Godinu dana nakon objavljivanja EP-a Sare Renar, pod nazivom "Jesen", sarajevski producent Hibrid donosi zanimljivu obradu istoimene pjesme, koju Aquarius Records predstavlja kao novi EP na kojem su službeni remix, radio edit i club mix.

Hibridovu neobičnu interpretaciju čine tri različita dijela koja su istovremeno i tri različita stila spojena u jednu cjelinu, koja je ugodna za slušanje, ali prikladna i za ples.

Remix je popraćen i interesantnim video spotom snimljenim u Sarajevu, a u čijoj su izradi učestvovale dvije mlade ekipe, Spektroom studija i Submarine Vibes.

Izdanje se od danas može kupiti i na digitalnim online prodavnicama kao što su iTunes, Deezer, Beatport, itd.

Hibrid, pravog imena Dino Aganović je sarajevski producent i DJ koji u svojoj glazbi prožetoj emocijama i dubokim, ambijentalnim zvukovima oblikuje prepoznatljivu muziku za ples. Poznat je po svojim pjesmama, "Bašeskijina samoća" i "Samo sanjar", koje predstavljaju vokalne interpretacije poezije praćene elektronskom muzikom, te pjesmi "Da li biti Normalan" za koju je objavio i svoj prvi video spot sredinom ove godine.

Svoju muziku je dosad objavljivao na mnogim labelima elektronske muzike iz cijelog svijeta, a osnivač je i digitalne izdavačke kuće pod nazivom Submarine Vibes. U svom budućem radu Hibrid najavljuje i svoj EP, "Noćna ptica", te će se publici od sljedeće godine predstaviti i sa svojim bendom.

Sara Renar je (kant)autorica je iz Zagreba. Svojom muzikom sve više izlazi van uobičajenog "djevojka s gitarom" formata, te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza.

Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine. Iste godine osvaja nagradu žirija festivala "Poezika" u Novom Sadu, nagradu za najbolju izvedbu na festivalu "ROCK OFF" u Zagrebu te nagradu žirija festivala "Kantfest" u Beogradu.

Godine 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Debitantski album "Djeca" izdan 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP "Jesen" izdan 2014. potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku.