|

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavljaju spot za pjesmu "Na pola puta"

Hibrid, etc. i Sara Renar predstavljaju spot za pjesmu "Na pola puta"
136
A. P.
12.2.2020. u 12:04
1
komentara
136

dijeljenja
Hibrid, etc. u saradnji sa Sarom Renar predstavlja videospot za pjesmu "Na pola puta".
Sa novim singlom, Hibrid, etc. nastavljaju sa muzičkim eksperimentisanjem, objedinjujući različite žanrove i utjecaje u njima jedinstven zvuk. Ovaj put im je u tome pomogla i hrvatska kantautorica Sara Renar.

Pjesmom "Na pola puta" najavljen je i istoimeni album koji izlazi 03.03.2020., na kojem će se naći 11 pjesama uz 12 gostiju, a pre-order albuma je dostupan na linku.

Foto: Tarik Bičo Foto: Tarik Bičo


Sara Renar je hrvatska kantautorica i pjevačica. Njen muzički izričaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop muzike i malo elektronike. Svojim live nastupom je prepoznata kao nešto novo na regionalnoj sceni te je u posljednjih par godina imala priliku da gostuje po cijelom Balkanu, kao i nekim evropskim gradovima. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, poput Porin (najbolji album najbolji novi izvođač, najbolja ženska izvedba), Hrvatski Radio (album godine), IMPALA European album of the year nomination, itd.

Produkciju pjesme "Na pola puta" potpisuje Dino Aganović, vokal i tekst Sara Renar, gitaru Adnan Salihović, a back vokal Edin Baljić. Pjesma je snimana u Studio Podmornica i Studio Old Miklefield.

Foto: Tarik Bičo Foto: Tarik Bičo


Spot je realizovan u saradnji Platforme i digitalnog labela Podmornica. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Tarik Bičo, glavna uloga u spotu je Darja Badnjević, a ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Armin Čosić (kostimografija), Ervin Golubović (asistent kamere).

Sarajevska etiketa Podmornica nakon objavljivanja svoje kompilacije pod nazivom "Ispod površine", te albuma grupe KOSMO i Kviteri, pjesmom "Na pola puta" najavljuje i istoimeni album grupe Hibrid, etc. koji će kao što je ranije pomenuto biti objavljen 03.03.2020. Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...