Dženo tour
100

Helem nejse uspješnu turneju završava 9. marta u sarajevskom klubu Underground

Klix.ba
Helem nejse (Foto:Arnej Misirlić)
Helem nejse (Foto:Arnej Misirlić)
Nakon Marčelovog nezaboravnog koncerta u februaru u sklopu Red Bull RapLika hip hop nighta, i u martu se nastavljaju muzičke aktivnosti u klubu Underground u Sarajevu. Ovaj put Red Bull u muzičkom programu predstavlja koncert duhovitih, zabavnih i veselih momaka iz grupe Helem nejse koji je na programu u subotu 9. marta.

Helem nejse je omladinska organizacija koja se bavi radiom, teatrom i muzikom. Iza sebe imaju više od 160 radijskih emisija, više od 50 igranja predstave "Sarajevski Dani terorizma" u Kamernom teatru 55, objavljen jedan muzički album "Go u gostima" te nekoliko singlova za predstojeći album koji bi svjetlost dana trebao ugledati u martu.

Kako su nam sami najavili, u Underground dolaze da sviraju svoj posljednji koncert Dženo toura, tako da je to prilika svim fanovima hip hopa da zajedno sa momcima uživaju na zatvaranju uspješne turneje u Sarajevu. Pored dobro poznatog trojca, Stihija, Gage i Toshija, Helem nejse bend čine i bubnjar Riki i basista Mare, obojica iz Mostara. Kako najavljuju u svojoj najavi za koncert, pripremaju i neka muzička iznenađenja.

Publika će u sarajevskom klubu Undurgroundu imati šansu da uživa uz "Bosniju", "Kabadahiju", "Debile" i ostale hitove grupe Helem nejse. Koncert je najavljen za subotu, 9. marta, a vrata kluba se otvaraju u 21 sat. Publiku će prije koncerta zagrijavati Audio InFunktion, a ulaz u klub je 5 KM uz uključenu konzumaciju.