Odličan nastup
30

Helem nejse u rasprodanom klubu Underground najavili izlazak novog albuma

Klix.ba
U prepunom klubu Underground u subotu navečer održan je koncert sarajevske grupe Helem nejse.

Pretrpani klub je bio pun nevjerovatne energije mladih ljudi koji su uživali u jednom od najboljih nastupa ove mlade sarajevske grupe.

Bend je nastupio u punom sastavu, pa su pored dobro poznatih MCva, Stihomira i Gage na bini bili DJ Toshi Domaćin, bubnjar Richard Tries Osmi i bass gitara Mara iz Mostara. Nastup su započeli pjesmama "Nedjelja", "Fudbalska" i "Debili". Uzavrelu atmosferu su začinili gostovanjem Shtele iz Capital City Crewa na pjesmi "Espanjola" te free style nastupu gdje su se uz Geku na bini pojavila i dva mlada MC-ja.

Koncert je trajao više od devedeset minuta, a završili su sa svojim najvećim hitom "Kabadahija". Cijelu noć su imali odličnu komunikaciju s publikom pa su na šaljiv način na kraju poručili da bi izašli na bis kada bi imali još svojih pjesama. S bine su najavili da novi album izlazi 24. marta i najavili da odmah po izlasku novog albuma kreću na novu turneju koja će uskoro dobiti svoje ime.

"Svirali smo kod kuće, to je uvijek najteže. Sretni smo da smo pred nevjerovatnom energijom koju nam je publika dala na najbolji mogući način zatvorili Dženo tour. Spremni smo za novu turneju koju pripremamo odmah nakon izlaska novog albuma, uskoro ćemo o tome obavijestiti javnost“, izjavili su nakon koncerta ne krijući oduševljenje energijom koju im je publika dala u prepunom klubu.

Nastup je realizovan pod etiketom Red Bull Music, a ljubitelji hip hopa u Sarajevu već 21. marta u sklopu Red Bull RapLika hip hop night programa mogu uživati u nastupima Maysia, Gloria Boateng, Nepthys i DJ Soula.