Nasmijavaju publiku
123

Helem nejse u prvih pet emisija "Rejdio šoa" ugostio brojne poznate ličnosti

E. Lj.
Prošlo je više od pet sedmica kako je počela šesta sezona popularne radijske emisije Helem nejse Rejdio šou u sklopu koje su Stihi, Gaga i Toshi ugostili različite goste iz svijeta umjetnosti, književnosti i show biznisa.

Nakon pet godina provedenih na talasima Radija Otvorena Mreža, Helem nejse se preselio u svoj vlastiti studio u kojem realizuju emisiju u potpuno novom konceptu i videoformatu. Svake nedjelje u 22 sata putem službene stranice i Youtube kanala Helem nejse, emituje se Helem nejse Rejdio Šou. U dosadašnjih pet epizoda, Stihi, Gaga i Toshi, ugostili su razne goste iz svijeta umjetnosti, književnosti i show biznisa. U emisiji su bili Jala Brat, Dragan Marinković Maca, Feđa Isović, akademik Abdulah Sidran te Marko Louis.

"Prezadovoljni smo tempom rada, emisijom i reakcijama raje. Svi koji redovno prate i gledaju, sretni su jer postoji takvo nešto u njihovom bližem okruženju. Nama je u cilju da publika bude zadovoljna i nasmijana i da na kraju svake sedmice dobiju nešto zbog čega će lakše podnijeti ponedeljak ujutro. Gosti su bili izvanredni i velika im hvala što su se odazvali i došli u našu veselu emisiju. Njih ne najavljujemo prije emisije, više nam se sviđa da to bude faktor iznenađenja. Nastavljamo dalje, dakle svake nedjelje u 22 sata. Bit će još mnogo interesantnih tema i još boljih gostiju", rekli su momci iz Helem nejsea.

Jedan od najpopularnijih segmenata emisije je crtana serija "Bruca Braca Bruda Braca" koja na jedinstven i humorističan način tematizira sve interesantne društvene pojave i fenomene iz perspektive četiri "mahalska underdoga", a mjesto radnje je Švrakino selo (op.a. naselje u Sarajevu).

"Dugo vremena u Bosni nije bilo crtića ovog tipa i mnogo nas veseli da već nakon pet epizoda koje su relativno kratke, imamo situaciju gdje skoro pa sve generacije ovu priču prepoznaju kao nešto s čim se mogu identificirati, jer ipak, svi smo mi Bruca, Braca, Bruda i Brada.“