|

Helem Nejse pozivaju repere da se prijave za Red Bull RapLiku

Helem Nejse pozivaju repere da se prijave za Red Bull RapLiku
7
D. B.
7.10.2019. u 15:23
0
komentara
7

dijeljenja
Helem Nejse pozivaju repere da se prijave za Red Bull RapLiku
Prijave za ovogodišnje izdanje Red Bull RapLike su otvorene, a momci iz popularne hip hop ekipe Helem Nejse pozivaju MC-ijeve da se prijave na najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju.
Stihomir Klepić i Čika Gagara iz sarajevskog benda Helem Nejse snimili su video u kojem su pozvali sve repere iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije da se prijave za Red Bull Rapliku 2019, takmičenje u repanju 'slobodnim stilom'.

Njih dvojica dobro znaju koliko je u hip hopu važno umijeće improvizacije i smišljanja rima na licu mjesta. Na počecima karijere i oni su se suočavali s drugim reperima u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan, a 2012. su bili regionalni šampioni takmičenja Red Bull MC Battle, preteče Red Bull RapLike.


Stihi i Gaga su proteklih godina u par navrata bili voditelji na takmičenjima Red Bull RapLike, a na Regionalnom finalu 2017 u Tuzli njihova „borba komplimentima“ je izazvala oduševljenje u publici.Mladi MC-ijevi koji misle da posjeduju talenat i žele krenuti njihovim stopama mogu se prijaviti za Red Bull RapLiku 2019 na zvaničnoj web stranici takmičenja.

Prijave su u sve tri zemlje otvorene od ponedjeljka 7. oktobra. MC-ijevi iz BiH mogu se prijaviti do četvrtka 24. oktobra, dok u Hrvatskoj i Srbiji rok za prijave traje do utorka 29. oktobra 2019. godine.Nakon što žiriji odaberu najbolje prijave, po osam MC-ijeva će učestvovati na državnim finalima (BiH - 2. novembra, Sarajevo; Hrvatska - 8. novembra, Zagreb; Srbija - 9. novembra, Beograd). Regionalno finale, u kojem će učestvovati osam najboljih freestylera iz tri zemlje, bit će održano u Sarajevu, u subotu 16. novembra 2019. godine.

Sve informacije i vijesti su dostupne na zvaničnoj stranici takmičenja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.