Novih 14 pjesama
5

Helem nejse objavili novi studijski album "Pola čovjek, pola jedan"

Klix.ba
"Pola čovjek, pola jedan", nasljednik uspješnog debitantskog albuma "Go u gostima" objavljenog 2017. godine, donosi 14 novih pjesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regiji, od kojih je najveći "Kabadahija".

Ljubav je njihov neiscrpan izvor inspiracije te su odlučili veliki dio albuma posvetiti upravo toj temi koja slušatelja vodi kroz "uzbudljivo muzičko putovanje".

"Puno nam je draže pjevati o nekim lakšim temama, zato se pokušavamo koncentrisati na ljubav, no naprosto ne možemo izbjeći sve bizarnosti politike i društvenih pojava s kojima smo svakodnevno okruženi, te smo se osjećali pozvanima na novom albumu iznijeti vlastiti stav te ukazati na mnoštvo neizbježnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje", govore momci iz grupe o novom albumu koji je dostupan za slušanje na njihovom YouTube kanalu.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentiranjem u kojem je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom muzikom.

"Slušatelju sigurno neće biti dosadno izgubiti se u našem balkanskom ludilu, a sigurni smo da će cijela stvar odlično funkcionisati za lude i nezaboravne provode i cašpije na svirkama uživo. Svako će se pronaći barem u jednoj pjesmi, jer, koliko god želimo pobjeći od Balkana, on nas uvijek sustigne i tvrdoglavo se odražava na naš karakter i način života", dodali su članovi grupe Helem nejse.

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz grupe, preuzeli su etablirani regionalni muzičari kao što su kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović.

Također, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi.

Helem nejse su Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin. Svaka pjesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu, dostupan je za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon.

Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.