Najavili "pravu špicu"
296

Helem Nejse o novom konceptu "Rejdio šoua": Bit će muzike i smijeha, sve pod videonadzorom

E. Lj.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Za Čika Gagaru, Stihomira Klepića i Toshija Domaćina proteklo ljeto bilo je itekako radno. Ipak, trojcu koji stoji iza sarajevske grupe Helem nejse energije i inspiracije ne fali pa nastavljaju raditi istim tempom - vratili su se na pozorišne daske, preselili u novi studio, a emisiji "Helem nejse Rejdio šou" udahnuli novi život.

Bh. i regionalna turneja "Pola čovjek pola jedan", koja je uslijedila odmah nakon "Dženo tour" turneje, bila je veoma uspješna i to im je, kažu nam, jasan indikator da stvari postepeno napreduju.

"Svirali smo dosta solo koncerata i nastupali na veoma dobrim festivalima kao što su EXIT, OK Fest, Ferragosto Jam, CMC 200, Old town street festival, a kao i prethodne dvije godine bili smo domaćini popularnog svjetskog takmičenja u skokovima Red Bull Cliff Diving u Mostaru. Mi smo prezadovoljni reakcijama, posjetom, a svako putovanje za nas je bilo posebno iskustvo jer smo stekli mnoge prijatelje i upoznali brojne kolege. Muzika definitivno briše sve granice. Anegdota ima puno, ne bismo se mogli sjetiti neke posebno. Sve u svemu, špica prava i lagana zadava", podijelili su utiske.

Ovog ljeta su, pričaju nam, svirali i na mjestima gdje doslovno niko nije čuo za njih.

"Super je da u samoj branši vijesti putuju brže pa organizatori i festivali znaju kakav koncert mogu očekivati i onda nam daju odlične termine i u mjestima u koja ova naša bosanska priča još nije 'dobacila'. A onda vidimo reakcije publike i vidimo da se raji u regiji dosta svidjela naša muzika, kao i cijela priča o Helem nejse konglomeratu. Pravo smo optimistični i spremni da počnemo ozbiljno operisati van Bosne i Hercegovine. Samo nek' se radi, rezultati će doći", poručili su.

Da se trud i rad isplate pokazuje i najava saradnje s diskografskom kućom Croatia Records.

"Prvi korak u ozvaničenju zajedničke saradnje bit će reizdanje našeg aktuelnog albuma 'Pola čovjek pola jedan'. Uskoro će biti i više informacija", kažu.

Nedavno su se Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin preselili u novi studio odakle će od 6. oktobra u novom formatu biti emitovana njihova emisija "Helem nejse Rejdio šou".

"Nakon pet godina provedenih na talasima Radija Otvorena mreža došlo je vrijeme da našu dragu emisiju lansiramo u novu dimenziju. Format i koncept se drastično mijenjaju, utolko što iz radijskog, odnosno audioformata prelazimo u videoformat i sve popularniju formu podcasta. Kako smo se mi promijenili, tako će se promijeniti i naša publika; dosad su bili slušalice i slušaoci, a sada konačno postaju gledalice i gledaoci. Iznenađenja će biti mnogo, jer smo pripremili nešto stvarno posebno. Godinu radimo na razvijanju koncepta i tehničkih preduslova da bismo uspjeli realizovati jedan ovakav produkcijski poduhvat. Mislimo da će se publici svidjeti, pa ih zato pozivamo da pomno prate naš website u nedjelju. Furamo cašpiju, šta da ti kažem", rekli su.

Sezona počinje 6.oktobra u 22 sata, a možete je pratiti putem zvanične stranice Helem nejse.

"U prvoj epizodi bavit ćemo se temom smijeha i humora, a imat ćemo odlične goste koji će u Helem nejse studiju nerijetko biti u drugačijim ulogama nego što su inače. Tako će biti generalno. Bit će tu i nekih rubrika koje su bile standardne na radiju, s tim da će sad dobiti i svoj videosegment. Od popularnog političkog analitičara Zečje usnice do sarajevskih legendi Bruce, Brace, Brude i Brade, čije smo likove uspjeli oživjeti i vizualizirati. Bit će muzike, bit će smijeha. Svakako, bit će to jako interesantan zaključak sedmice", otkrili su u razgovoru za Klix.ba.