Dženo turneja
183

Helem nejse na Sarajevsko After Filmu: Puno ćemo skakati i pjevati nepopularne hitove

Piše: E. Lj.
Na Main Stageu programa Sarajevsko After Film 10. augusta će nastupiti Helem nejse u novom proširenom sastavu. Ovim koncertom poznati bh. hip hop sastav privodi kraju prvi dio Dženo turneje u sklopu koje su za mjesec i po odsvirali petnaest koncerata.

U proteklom periodu nastupali su širom Bosne i Hercegovine, ali i u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Povodom nastupa na Sarajevsko After Filmu snimili su i prigodnu najavu kojom poručuju da je "Sarajevo Film Festival jak k'o Valter".

"Dženo je prije svega svjetski čovjek koji se pred kraj turneje vraća kući i svira koncert u gradu u kojem je sve počelo. Jedva čekamo susret sa sarajevskom publikom i čast nam je u ovom smislu otvoriti Sarajevo Film Festival", rekli su nam Čika Gaagara i Stihomir Klepić.

"Publika može očekivati rupture križnih ligamenata i mala puknuća medijalnih meniskusa. Puno ćemo skakati, pjevati nepopularne hitove i napraviti štimung kakav zaslužuje publika koja nas već godinama gura naprijed", poručili su.

Sarajevsko After Film će i ove godine biti održan u Domu mladih, a na dvije pozornice će od 10. do 16. augusta nastupiti 28 izvođača. Na Main Stageu će osim dvojca Helem nejse nastupiti Psihomodo pop, Urban&4, Jinx, Songkillers, Brkovi, Indira Forza i drugi. Na Electronic Stageu, u amfitetaru Doma mladih, nastupit će Mladen Tomić, Marko Nastić, Fransoa X, Andre Crom i drugi.