U režiji Švrakića
198

Helem nejse ima novi spot za pjesmu "Debili" koja govori o ljubavi

Klix.ba
Nakon uspješnih singlova "Kadabahija" i "Bolje bi ti bilo", vaši omiljeni Helemnejsovci donose vam novi singl. Riječ je o videospotu za pjesmu "Debili" koji je režirao i scenirao Admir Švrakić, dugogodišnji saradnik i kolega ekipe iz Helem Nejse.

Montažu za videospot potpisuje Jasmin Hrnjica, dok su u produkciji učestvovali momci iz Spektroom studija čiji green key su Helemnejsovci koristili za snimanje.

Glavnu ulogu u spotu utjelovila je mlada glumica Lidija Kordić, dok je za šminku i masku bila zadužena Naida Đekić.

"Svako od nas poznaje barem jedan savršen par, a rijetko ko ima tu sreću da je baš on ili ona jedno od to dvoje. Momak i cura, muž i žena, frajer i treba koji se vole, s njima je uvijek smijeh, dobrila i vrhunska zajebancija. Njima je uvijek lijepo jer su za sreću dovoljni jedno drugom. Svi im se zbog tog dive, uzimaju ih za primjer, a dušmani im zavide. Kada nisu skupa ili gluho bilo raskinu, shvatimo da su samo obični debili. O tome zapravo govori pjesma. O ljubavi između Bošnjaka i Srpkinje", kazali su iz Helem Nejse.

Prema riječima Švrakića, snimanje videospota bila je prava zezancija u kojoj su svi uživali.

"Kao neko ko voli njihovu muziku i prati sve ono čime se oni bave, inspirisan odličnom pjesmom koju su napravili, vrlo brzo sam naišao na ideju za spot. Dugo vremena se poznajemo i više nemam osjećaj da radim za Helem Nejse, već da sam praktično dio te ekipe. U spotu se realno brukaju i jasno je koliko su mali u svijetu šou biznisa", istakao je Švrakić.

Muziku, aranžman i produkciju za pjesmu "Debili" potpisuje Brano Jakubović, dok su tekst napisali Stihomir i Gagara.

Novim singlom Helem nejse najavljuje ljetnu turneju širom BiH i regiona, a sve informacije o nastupima mogu se pronaći na njihovoj Facebook stranici.