U hyperlapse tehnici
8

Helem nejse i Billain vas novim videospotom vode kroz Sarajevo

Klix.ba
Cover albuma
Cover albuma
Nakon singlova "Nemam" i "Fudbalske" Helem nejse ekipa donosi treći singl "Vodič kroz Sarajevo" sa nadolazećeg albuma "Go u Gostima" koja je nastala u saradnji sa sarajevskim, ali i svjetski priznatim producentom Billainom.

Cijeli video spot snimljen je u hyperlapse tehnici (video načinjen od fotografija) i kao takav prvi je muzički videospot tog tipa u regionu.

"Iako ova tehnika snimanja spota iziskuje jako puno vremena, strpljenja i opake fizičke predispozicije, odvažili smo se na taj izazov. Stoga vjerujemo da je to razlog što u regionu ne postoji muzički spot ovakvog produkcijskog poduhvata", kaže ekipa Helem nejse.

Ističu kako će svi turisti koji budu željeli doći u Sarajevo imati odličan promo materijal za pogledati prije nego krenu put glavnog grada.

"Sarajevo je grad kroz kojeg su prošle različite kulture i ostavile pečat koji osjećamo i dan danas. Različitosti su uvijek bile snaga i ljepota ovog grada. S obzirom na to da živimo u ovom prostoru i vremenu uvijek ga nastojimo oslikati kroz ono što mi radimo, a budući da je naš grad pretrpio brojne nedaće kroz historiju dužni smo da ga čuvamo i činimo ljepšim. Danas se Sarajevo susreće sa mnogim problemima koje donosi upravo breme ovog vremena. Svjedoci smo velikih gužvi u saobraćaju, turbofolk postaje sve dominantija kulturna grana, međuljudski odnosi se svakodnevno transformišu, omladina se hvata noge, a i Nele se ne konta vratit'. Sve je postalo brzo i ludo", kaže Helem nejse ekipa koja Sarajevu želi sretan rođendan, puno zdravlja i zaposlenosti.

Tekst pjesme "Vodič kroz Sarajevo" potpisuju Stihomir Klepić i Čika Gaagara, a za aranžman, muziku, mix i master bio je zadužen Billain.

Nakon tri objavljena singla Helem nejse u aprilu objavljuje cijeli album, četvrti singl, te peti singl u maju.