Muzika
0

Heineken Lovefest u Vrnjačkoj Banji 9. augusta, osvojite ulaznice

Klix.ba
Heineken Lovefest, najveći muzički i omladinski festival u centralnoj Srbiji, ovog ljeta bit će održan od 7. do 9. augusta u Vrnjačkoj Banji. Portal Klix.ba daruje pet sretnih čitatelja sa po jednom ulaznicom na trodnevni festival.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 18 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Heineken Lovefest ", sa ličnim podacima (ime i prezime, adresa i broj telefona), bez obzira u kojem dijelu BiH živite. Dobitnici će biti izabrani metodom slučajnog odabira.

Osim nevjerovatnog i do sada najkvalitetnijeg muzičkog programa, festival je dobio novu i veću lokaciju u najljepšem dijelu grada, pored Vrnjačkog jezera.

Na novom prostoru u gradu bit će smješteno pet bina sa kojih će publika imati priliku da čuje različite muzičke žanrove – od house i tehno muzike, preko hip hopa, do poznatih melodija domaćih i regionalnih rock bendova.

Na glavnoj muzičkoj bini nastupit će legende Detroit tehna Jeff Mills, Kenny Larkin, kao i Robert Hood kome će festival ljubavi biti prvo pojavljivanje pred publikom na Balkanu.

Program će obilježiti i nastup svjetske progressive house atrakcije Prydea, poznatijeg pod imenom Eric Prydz.

Na Heineken Lovefest dolaze i holandska deep house zvezda Tom Trago, tech house dvojac Tiefschwarz, kao i britanski DJ i producent Mark Knight. Festival će zatvoriti James Zabiela kome će ovo biti drugi nastup u Vrnjačkoj Banji.

Na Energy Stageu nastupit će predstavnici nu disco zvuka Adana Twins , Finnebassen i Doctor DRU . Publici će se predstaviti i Tama Sumo, Boris Werner, kao i DJ Makam i Levon Vincent, producent i vlasnik renomiranog lejbla Novel Sound.

Partibrejkersi, Bad Copy i Who See na Live Stageu

Ljubitelji tvrđeg zvuka imat će priliku da čuju Partibrejkerse, Kandu Kodžu i Nebojšu, Ramba Amadeusa, sastav S.A.R.S., veterane srpske hip hop scene – Bad Copy i Prti Bee Gee, kao i popularni crnogorski dvojac Who See. Na Live Stageu nastupiće i hrvatska rok grupa Let 3, kao i Nikola Vranjković, Ritam Nereda i Goribor.

Publika će moći da uživa u setovima mladih DJ-eva i na Silent Stageu, dok će svi posjetioci festivala tokom dana uz disko i ambijentalne zvuke moći da se opuste na već dobro poznatoj Chill Zoni.

Gradi se najveće ostrvo ljubavi u Srbiji

Za razliku od prethodnih godina, Heineken Lovefest će ovog ljeta biti održan na većoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Prema rečima organizatora, novi festivalski prostor smješten u parku pored gradskog jezera, prostire se na 20.000 metara kvadratnih i moći će da primi i do 15.000 posjetilaca za veče.

"Budući da svake godine rastemo, odlučili smo da ovog ljeta promijenimo lokaciju i napravimo najveće ostrvo ljubavi u Srbiji. Sigurni smo da će na njemu svako pronaći nešto za svoj muzički apetit i da ćemo svi zajedno uživati tokom tri festivalska dana", poručili su iz organizacije.

Očekuje se više od 500 kampera

U okviru festivalske zone bit će postavljen i kamp, a svi oni koji žele da na vrijeme rezervišu svoje mjesto u njemu, uskoro će moći da popune prijavu na sajtu www.lovefest.rs.

Cijena smještaja po kamperu iznosit će 999 dinara (17 KM) za tri festivalska dana, a u nju su uračunati boravišna taksa, prostor za šator (korisnici donose svoje šatore), toalet i tuš kabine.

Za one sa većim budžetom Heineken Lovefest je pripremio i hostel u kome će cijena noćenja po osobi za sva tri festivalska dana biti 1.999 dinara (34 KM). Posjetiocima su na raspolaganju i Lovefest apartmani.

Cijena jednog apartmana za četiri osobe je 11.999 dinara (203 KM) za tri festivalska dana. Rok za prijavu je 1. august 2014. godine.

Prvi kontigent karata gotovo rasprodat

Trenutna cijena trodnevnog paketa ulaznica je 1599 dinara (27 KM), a osim njega posjetiocima su dostupne i VIP karte po cijeni od 4.000 dinara (68 KM). Nakon promotivnog perioda karte za festival koštat će 1.999 (34 KM) a zatim 2.499 dinara (43 KM). Pred početak festivala trodnevna cijena karte bit će 3.299 dinara (56 KM). Karte za Heineken Lovefest mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima u Srbiji, kao i prkeo portala kupikartu.ba.

Ulaznice su osvojili: Mirza Halvadžija, Zlatan Čilić, Azra Feriz, Sanja Jovanovska i Ivan Vikalo.