Aealo European Tournee '11
0

Heavy metal spektakl u Cinemasu 6. maja

Sarajevo-x.com
Sarajevo i klub Cinemas (Sloga) ugostit će 6. maja “Aealo European Tournee 2011”, putujući karavan sa pet ponajboljih evropskih metal bendova iz Finske, Grčke, Italije i Velike Britanije.
Predvodnik Aealo turneje je neponovljivi grčki black metal sastav Rotting Christ koji se vraća u Sarajevo nakon svog prvog koncerta u Bosni i Hercegovini koji je bio održan u maju 2005. godine. Rotting Christ su veterani evropskog ekstremnog metala, najupečatljiviji predstavnici grčke metal scene još od 1987. godine kada su i osnovani. Na ovom koncertu će prezentovati svoj novi album “Aealo” koji je izašao 2010. godine u izdanju izdavačke kuće Season of Mist.

A da Rotting Christ ne bude usamljen na ovoj turneji, pobrinula su se još četiri odlična benda koja dolaze u Sarajevo, šestog maja 2011. godine. Sunarodnjaci Rotting Christa, grčki bend Daylight Misery nastao je 2008. godine i iza sebe imaju album “Depressive Icons” kojeg su sami izdali 2010. godine. Njihova muzika je kao stvorena za ljubitelje bendova Amorphis i Katatonia, a težak i melodičan zvuk vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Iz Finske, zemlje koja se komotno može nazvati zemljom metala dolazi Omnium Gatherum kojeg mnogi fanovi smatraju co-headlinerima turneje zajedno sa Rotting Christom. Sa pet albuma ispod pojasa od kojih je najnoviji “New World Shadows” objavljen ove godine, sigurno će steći nove obožavatelje i oduševiti one koji su upoznati sa njihovom muzikom, ali ih nisu imali priliku gledati i slušati uživo. Omnium Gatherum je stvoren za ljubitelje death metal muzike i melodija koje oduzimaju dah, ovaj bend je za sve koji jednostavno žele čuti nešto drugačije, a ipak uhu privlačno.

Rijetko nam u Bosnu i Hercegovinu dolaze bendovi iz Velike Britanije, tako da će britanski bend De Profundis biti jedan od odabranih koji su imali čast da zasviraju u našoj zemlji! De Profundis je definitivno najmračniji bend od pet bendova koji će se predstaviti bh publici u klubu Cinemas (Sloga) šestog maja 2011. godine. Muzika zasnovana na težini doom metala i ekstremnosti black metala sa dodatnim progresivnim štihom i optočena zaista nehumanim vokalima natjerat će vas da ih se sjećate sve dok ne pređete na drugu stranu... a možda ih ni tad nećete moći zaboraviti!

Peti bend, a nimalo manje važan od već spomenutih se zove Dark End i dolazi nam iz Italije. Dark End će se svidjeti ljubiteljima simfonijskog i melodičnog black metala koji vole bendove kao što je dobro poznati Cradle of Filth. Prvi put su u Bosni i Hercegovini i prezentovat će album “Assassine” iz 2010. godine.

BHxHC Booking i SMF Promotions odlučili su se zahvaliti ljubiteljima teškog zvuka i svima koji ih podržavaju ultra-jeftinom cijenom karte. Sjajnih pet internacionalnih bendova imat ćete priliku gledati za samo 15 konvertibilnih maraka, a karte će se moći kupiti na ulazu u klub. Vrata kluba se otvaraju u 19.30, a koncert počinje u 20.00 sati.