|

Harmonikašica Merima Ključo prenosit će znanje studentima sarajevskog Instituta MTM

Harmonikašica Merima Ključo prenosit će znanje studentima sarajevskog Instituta MTM
46
F
FENA
25.2.2017. u 17:52
0
komentara
46

dijeljenja
Harmonikašica Merima Ključo prenosit će znanje studentima sarajevskog Instituta MTM Merima Ključo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon nedavnog povratka u Sarajevo svjetski priznata umjetnica Merima Ključo, harmonikašica, predavat će pri Institutu za muziku, teatar i multimediju u Sarajevu.
Ključo je izrazila zadovoljstvo što će imati priliku da prenosi znanje svima koji žele da nauče svirati harmoniku.

"Sretna sam i da je inicijator ove škole upravo iMTM, čiji svestrani rad izuzetno cijenim", ističe Ključo i dodaje da je škola namijenjena svim ljubiteljima harmonike, od početnika do profesionalaca, koji žele upoznati različite muzičke stilove.

Pored adrese u Los Angelesu i Amsterdamu, Merima Ključo od sada boravi i u našoj zemlji. Završila je studij harmonike u Holandiji, a specijalizirala se na području savremene muzike na Univerzitetu za umjetnost u Bremenu kod čuvene solistice Margit Kern.

Gostujući je profesor na uglednoj američkoj ljetnoj akademiji ”Yellow Barn” u Vermontu i Skype profesor na Univerzitetu u New Orleansu. Osim koncertiranja, bavi se komponovanjem, aranžiranjem i produciranjem a autorica je i dvije knjige kompozicija za harmoniku sa tradicionalnim melodijama Istočne Evrope.

Kao solistica nastupila je u ansamblima kao što su MusikFabrik, Asko/Schonberg Ansamblom, te s orkestrima poput Škotskog Kamernog orkestra i Filharmonijskog orkestra holandskog radija, saopćeno je iz Institutu za muziku, teatar i multimediju u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.