Muzika
414

Haris Dubica treći put zaredom osmislio spot godine u Švicarskoj

Klix.ba
Bh. režiser Haris Dubica treći put zaredom osvojio je nagradu za spot godine u Švicarskoj.

Priznanje mu je dodijeljeno pred 400 ljudi u Cirihu, a ovo je prvi put u historiji takmičenja da je jedan režiser tri puta zaredom odnio ovu prestižnu nagradu. Od 238 spotova koji su se takmičili Haris je prvu nagradu osvojio za spot pjevača Baschija "Hashtag".

Baschi je 2008. godine snimio zvaničnu švicarsku navijačku pjesmu za vrijeme Evropskog fudbalskog prvenstva, a ta pjesma je i danas najprodavaniji singl domaćeg pjevača u toj zemlji. Ovaj uspješni umjetnik je za spot prvog singla novog albuma angažovao Dubicu.

Pjesma govori o današnjoj ovisnosti o internetu, pa je Haris osmislio metaforu prikazavši sve statiste u spotu sa televizorima na glavama, a kroz te televizore može se vidjeti o čemu razmišljaju. Da je Haris veliki navijač naše reprezentacije dokazao je i u ovom spotu u koji je ubacio mladića u dresovima Edina Džeke i Mirze Teletovića, a u spotu se pojavljuje i bh. manekenka Leila Bečić.

"Izuzetna je čast treći put zaredom osvojiti ovu nagradu i to mi mnogo znači", kazao je Dubica i dodao: "Ove nagrade su mi mnogo pomogle da uđem na švicarsko tržište. Hvala Bogu".

Dubica trenutno radi na mnogo projekata, a zanimljiva je i njegova saradnja sa DJ Antoineom i njegovom produkcijskom kućom Global Productions. Za sada su dogovorena snimanja dva spota za jednog švicarskog i jednog belgijskog DJ-a.