Muzika
321

Haris Alagić: Muzika je pronašla mene

Piše: J. H.
Haris Alagić nakon pobjede u finalu holandskog showa X Factor
Haris Alagić nakon pobjede u finalu holandskog showa X Factor
Haris Alagić, 18.godišnja muzička zvijezda i pobjednik holandskog muzičkog showa X Factor, u izjavi za tamošnje medije nije krio sreću nakon što je u petak navečer proglašen najboljim mladim pjevačem u toj zemlji.

Već nekoliko mjeseci 18-godišnjak porijeklom iz Prijedora je najveća zvijezda u Holandiji. To su nam potvrdili i mnogobrojni bh. građani koji žive u Amsterdamu, a koji su sa velikim iščekivanjem pratili Harisov put od auducije do finala X Factora.

I sam Haris je svjestan koliko je popularan u toj zemlji, ali i BiH. Kako kaže, posljednjih dana nije mnogo spavao od uzbuđenja i euforije. Ipak, priznao je da mu godi atmosfera, pogotovo pažnja nježnijeg spola.

Mišo Petrović, gitarista originalne grupe Mostar Sevdah Reunion, pohvalio je mladog Harisa sa kojim je imao priliku svirati u Holandiji.

"Radi se o supertalentovanom momku. Nermin Alukić - Čerkez, naš pjevač iz Prijedora, bio je Harisov uzor", kaže Petrović za Klix.ba.

Harisov prvi album producirat će američki producent Tricky Stewart koji je do sada radio sa najvećim svjetskim muzičkim imenima kao što su Beyonce, Mariah Carey, Justin Bieber, Birtney Spears, Rihanna, Jennifer Lopez...

Harisovi roditelji su izbjegli 1992. godine iz Prijedora u Eindhoven gdje je ovaj talentovani mladi pjevač i odrastao. Kako je kazao, na njega i njegovu muziku veliki utjecaj imao je i djed koji je pjevao narodnu muziku.

Haris je u Holandiji već izgradio zavidnu muzičku karijeru, a nastupao je i na obilježavanja Dana državnosti BiH u Eindhovenu.