Muzika
0

Haris Abdagich i BalkanEros snimili novi spot

Klix.ba
Haris Abdagich & BalkanEros snimili su novi spot, ponovo u vlastitoj produkciji i ponovo u svom prepoznatljivom maniru.

Ovaj put riječ je o spotu za pjesmu "Svadbena serenada", kojim BalkanErosi najavljuju svoj sarajevski koncert u Coloseum Clubu, 8. juna 2013. godine.

Spot je sniman u predivnom ambijentu zeničkog izletišta Smetovi, a osim članova benda učestvovali su i glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Enes Salković i Saša Handžić, mladi perspektivni model iz Travnika, Amila Meškin, te sve popularniji mladi zenički mađioničar Magic Mujo.

"Bila mi je izuzetna čast sarađivati s BalkanErosima, jer već duže vrijeme pratim i cijenim njihov rad. Snimanje spota za mene je novo iskustvo i drago mi je da sam to iskustvo podijelila baš s ovom ekipom, jer su vrlo opušteni, veseli i pažljivi, pa su time i meni mnogo olakšali moj dio zadatka", izjavila je za naš portal Amila Meškin.

"Svadbena serenada" četvrta je po redu pjesma s novog materijala Harisa Abdagića i BalkanErosa, koji pripremaju u produkciji Đanija Pervana. Album najvjerovatnije možemo očekivati krajem ove godine.

Koncertom u Coloseum Clubu BalkanErosi završavaju svoju intrigantnu ulično-klupsku turneju ULICAMAMO, tokom koje su obišli ulice i klubove mnogih bh. gradova, uključujući Banju Luku, Zenicu, Bugojno, Donji Vakuf, Maglaj i mnoge druge. Svojim uličnim svirkama željeli su da promovišu uličnu umjetnost i da sruše etničke, entitetske i bilo kakve druge barijere koje naše društvo rado postavlja među ljudima. U Sarajevu će BalkanErosi, 8. juna 2013., prvo održati uličnu svirku kraj Katedrale, a potom u večernjim satima i pomenuti koncert.

"Mi smo jedini autentični bosanskohercegovački estradni umjetnici, jer riječ 'estrada' potiče od talijanske riječi 'la strada' - cesta, ulica - a mi ULICAMAMO", šaljivo zaključuje vođa benda Haris Abdagić.