|

Haris Abdagić predstavlja "Singing on a Red Chair''

Haris Abdagić predstavlja "Singing on a Red Chair''
0
S
Sarajevo-x.com
12.12.2010. u 21:12
6
komentara
0

dijeljenja
Haris Abdagić predstavlja "Singing on a Red Chair''
U posljednje vrijeme sve poznatiji bh. kantautor Haris Abdagić, koji se javnosti predstavio prvo kao frontmen orkestra ''Nebo iznad krajolika'', a kasnije i kao lider benda ''Etnotrans'', odlučio je svoju muzičku karijeru nastaviti samostalno.
U tu svrhu napravio je YouTube kanal, kao i Facebook grupu, simboličnog naziva ''Singing on a Red Chair'', gdje predstavlja svoj autorski rad i nudi besplatan download svog prvog albuma ''Tamo''.

Na pitanje zašto je napustio Etnotrans, bend koji je bio u usponu i koji je pune tri godine žario i palio u kultnom sarajevskom klubu ''Sloga'', odgovara:

''U bendu je sve super funkcionisalo, dok nije došlo do autorskih pjesama. To je, vjerujem, kamen spoticanja mnogih bendova. Ja sam želio da se više posvetimo autorskom radu, u čemu, nažalost, nisam dobio podršku ostalih članova benda. Kao autor, jednostavno se ne želim pomiriti s tim da čitav život izvodim samo covere.''

Svojim samostalnim projektom ''Singing on a Red Chair'' (u bukvalnom prevodu ''Pjevanje na crvenoj stolici'') Haris Abdagić, prema vlastitim riječima, želi ukazati na nevažnost produkcije i ušminkavanja, pa pjesme snima u svom stanu.

''Važne su pjesme. Ne tvrdim da su moje pjesme najbolje, pa ni da su dobre. Ali ono što garantujem je da su iskrene i da su izašle iz moje duše. O njihovoj kvaliteti neka sudi publika'', kaže Abdagić.

Njegove pjesme su na youtube-u pregledane preko 30.000 puta, a njegova Facebook grupa za sada broji oko 600 članova.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...