Muzika
132

Hari Mata Hari održao sjajan koncert u Tuzli: Ne bih volio da moji unuci krenu djedovim stopama

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Popularni bosanskohercegovački pjevač Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, večeras je u dupke punom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli održao sjajan koncert.

Nastup je upriličen u okviru mini turneje pod nazivom "Ćilim", a na kojoj Varešanović promoviše svoj istoimeni album koji je svjetlost dana ugledao ove godine.

Pjevač se pred publikom pojavio sa jako dobrim raspoloženjem, a na pozornici je još jednom potvrdio da je bezvremenski romantik jedinstvenog glasa.

Bila je ovo noć koju su pored pjesama sa novog albuma dodatno oplemenili i Varešanovićevi neprolazni hitovi, nekoliko sevdalinki, kao i numere drugih autora u akustik verziji.

Varešanović je u razgovoru za Klix.ba svoje putovanje kroz nekoliko gradova nazvao "mini turnejom vježbanja" koja predstavlja uvertiru u veliku turneju koja će biti upriličena naredne godine.

"Odavno sam imao želju da uradim nekoliko koncerata u pozorišnim prostorima. Mislim da je to dobro za cjelokupan bend, a meni je na neki način i lakše raditi koncerte u ovakvim prostorima. Tada se sa ljudima gledam u oči i samim tim mnogo bolje pjevam i funkcionišem", kazao je Varešanović za Klix.ba.

Osvrnuo se i na nedavno objavljeni album "Ćilim" koji je već pobrao simpatije publike, ali i kritike.

"Svima je drago da je album nakon sedam godina izašao. Neke pjesme su se čule. Svi hvale album što je meni veoma drago, ali ovo je utakmica koja je tek počela", nadovezao se Varešanović.

"Ćilim" donosi 11 pjesama koje su različitih karaktera i na njemu je radila ekipa sastavljena od starih i novih autora iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i Skopja.

Rad je trajao tri godine, a sagovornik portala Klix.ba navodi da je pjesme na poseban način pripremao, istaknuvši da svaka od njih ima po tri aranžmana.

Uz njegove balade mnogi su se zaljubljivali, ali i patili, a kako ističe, ne može izdvojiti neku od svojih numera za koju je posebno vezan.

Privatno voli slušati između ostalih i sevdalinke.

"Sevdah doživljava novi oblik definitivno u jednoj modernoj varijanti i izdanju, što je, prema mom mišljenju, super", smatra Varešanović.

Kada je riječ o slobodnom vremenu, ističe da ga uspije pronaći, a vrlo rado ga upražnjava sa svoja dva unuka koji žive u Njemačkoj.

"Svako malo odem u Njemačku, ali i kada nisam tamo sa njima sam stalno na vezi. Kažu da kada čovjek ima unuke tek onda vidi šta je ljubav prema djeci", nastavlja Varešanović koji ne bi volio da unuci krenu djedovim stopama.

"Volio bih da imaju svoje živote. Ali, ako im je suđeno da budu veliki muzičari bilo bi mi drago, ali ne bih volio da, zato što ja pjevam, budu u sjeni popularnog djeda", dodaje on.

Hari Mata Hari nakon Zenice i Tuzle mini koncertnu turneju završava nastupom u H. D. Kosača u Mostaru 29. decembra ove godine.

Kada je riječ o planovima za naredu godinu, Varešanović je posebno istakao veliku turneju koja će početi 14. februara koncertom u Novom Sadu, a zatim slijede Beograd i Skoplje.

Turneja će biti završena na ljeto spektakularnim koncertom u Sarajevu kojem se ovaj istaknuti pjevač posebno raduje.