Iz Brooklyna u Sarajevo
0

VIDEO / Hardcore hip-hop duo M.O.P. najavljuje prvoklasni rep

Sarajevo-x.com
Šestog marta u sarajevski klub Cinemas/Sloga stiže M.O.P (Mash Out Posse), američki hardcore hip-hop duo, kojeg čine Billy Danze i Lil' Fame, momci poznati po svojoj pomalo sirovoj energiji i agresivnoj interpretaciji.
Njihov je rap sastav nastao iz srednjoškolske bande koju su imenovali Mash Out People. Ovi nekada opasni dečki odrasli su u ozloglašenom kvartu u Brooklynu – Brownsvilleu, getu koji je nekada bio dom i mladom Mikeu Tysonu.

Između dilanja i pljački momci su pomalo i repali, a priča je svoj sretni kraj dobila činjenicom da ih danas nazivaju jednim od najboljih hip-hop dvojaca.

Iako vjerni, njihovi su fanovi do 2000. godine bili poprilično rijetki. Tada su, naime, objavili svoj najveći singl "Ante Up". Stvar je postala apsolutni hit i osvojila 25. mjesto Billboardove liste Top 200. Upravo su albumom "Warriorz" stekli svoju mainstream slavu, te od tada izdali još četiri studijska albuma.

Veliki fan grupe je i 50 Cent, koji je sve uspješnijem dvojcu želio priskrbiti svjetsku slavu, pa su zajedno snimili nekoliko stvari, a M.O.P. je 2005. godine čak potpisao ugovor s njegovim G-Unit Recordsom. Međutim, društvo se razišlo tri godine kasnije zbog "kreativnih nesuglasica".

Saradnju s brojnim drugim kolegama iz muzičkog biznisa okrunili su projektom Wu-Tang Clana, kompilacijskim albumom koji je skupio najpoznatije njujorške hip-hop veterane. Na albumu "Wu-Tang Chamber Music" iz 2009. pjevaju AZ, Kool G Rap, M.O.P., Sadat X, Sean Price, Cormega, Masta Ace i Mobb Deep. Pored navedenih velikana rap muzike, također su sarađivali sa zvijezdama kao što su Jay-Z, Busta Rhymes, Jadakiss, Fat Joe, Guru, DJ Premier i drugi.

Dođite u Cinemas i čujte šta imaju reći opasni dečki iz njujorškog Brooklyna. I ne brinite, njihovo je jedino oružje prvoklasno repanje, stoji u najavi koncerta.

Karte u pretprodaji po cijeni od 20 KM mogu se kupiti u Sarajevu (Cinemas/Sloga, Skateshop Madness, AG Club i Opera), Tuzli (Skateshop Yard - Tržni centar "Pasaž") i Mostaru (CD Shop "Funky Monkey"- pored Liquida - SPC Rondo).

Svi koji bi htjeli doći, a u njihovim gradovima nema pretprodaje, svoju kartu mogu rezervisati na e-mail [email protected] te je podignuti na dan koncerta prilikom ulaska u klub. Za rezervaciju je potrebno poslati ime i prezime, broj karata, mjesto i kontakt telefon.