Spektakl u Hercegovini
419

Hanka Paldum okupila hiljade građana svih generacija na bajramskom koncertu u Mostaru

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Hanka Paldum ispunila je večeras veliku sportsku dvoranu u Sjevernom logoru u Mostaru hiljadama građana koji su došli uživati u muzičkoj čaroliji prvog dana Ramazanskog bajrama.

Diva narodne muzike je u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" zapjevala večeras nakon trideset godina, a njena pojava je izazvala opće oduševljenje brojnih fanova koji su u noći muzičkog spektakla nastojali ovjekovječiti svojim aparatima što više trenutaka za trajna sjećanja i društvene mreže.

Pozornicu je sa Hankom Paldum ispunio i veliki orkestar sa pratećim vokalima, dok je publika uživala u svakom dijelu repertoara, te uglas sa zvijezdom večeri pjevala dobro poznate hitove.

Tokom muzičke rapsodije uz neke od najvećih hitova, diva bh. narodne muzike je počastila brojnu publiku jedinstvenim izvedbama sevdalinke i ilahija, te opravdala povjerenje i onih najistančanijeg muzičkog ukusa te priredila spektakl o kojem će se danima pričati.

Ovaj muzički događaj je ujedno završnica manifestacije "Ramazan u Mostaru", koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Manifestacija "Ramazan u Mostaru" organizuje se već treću godinu, uz bogat i raznovrstan vjerski i kulturni program, a bajramski koncert je kruna svih događanja tokom ramazana u Mostaru.

Organizatori ističu da su večeras stigli brojni gosti iz cijele BiH, ali i iz regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, svih vjera i nacija, sa ciljem da uživaju bezvremenskoj umjetnosti Hanke Paldum.

Komentari
Pustiti kad pošaljem fotke i video