Muzika
0

Handsome Furs u sarajevskom klubu Cinemas/Sloga

Sarajevo-x.com
Nakon odličnih koncerata u prepunim klubovima u Skopju i Prištini, Handsome Furs su se uputili u Dubrovnik i Sarajevo koje će im i biti posljednja stanica na ovoj mini balkanskoj turneji. Njihov koncert u našem glavnom gradu će biti održan u petak 29. aprila u klubu Cinemas – Sloga sa početkom u 21 sat.

Ovo će biti prvi nastup u Bosni i Hercegovini kanadskog indie elektro rock dvojaca kojeg čine bračni par Dan Boeckner (također član benda Wolf Parade) i Alexei Perry.

Do sada su objavili dva albuma "Plague Park" i "Face Control" za nezavisnu izdavačku kuću Sub Pop Records za koju izdaju i čuveni Iron & Wine, a trenutno rade na novim pjesmama koje će čuti i sarajevska publika. Međutim, ono što ih krasi jesu njihove konstantne koncertne aktivnosti tako da su većinu svog bračnog i umjetničkog života proveli na turnejama po svim dijelovima svijeta.

Na ovom koncertu će im podršku praviti harizmatični makednoski sastav Bernays Propaganda, kojima ovo neće biti prvi nastup pred sarajevskom publikom, s obzirom da ovaj skopski bend već ima svoju bazu fanova u Bosni i Hercegovini.

Ulaznice se mogu naći u pretprodaji u klubu Cinemas - Sloga po cijeni od 10 KM, dok će na dan koncerta ulaz biti 12 KM.