Talentovana pjevačica
15

Hana Tahirović predstavlja BiH na pjevačkom takmičenju "Euro Stars 2019" na Malti

Klix.ba
Mlada talentovana pjevačica Hana Tahirović, koja pohađa Pop Rock školu iMTM-a, ove godine predstavljat će BiH na predstojećem internacionalnom pjevačkom takmičenju "Euro Stars 2019" na Malti sa pjesmom "Quedate con migo" evrovizijske predstavnice Španije Pastore Soler.

Takmičenje se održava od 25. do 30. aprila u glavnom gradu Malte, Valleti, a specifično je po tome što svi izvođači učesnici učestvuju isključivo po pozivu organizatora, a prethodno moraju biti i dobitnici nagrada na drugim takmičenjima.

Ovaj festival svake godine okuplja preko 100 učesnika iz raznih zemalja među kojima su i Malta, Estonija, Bugarska, Srbija, Rusija, Tunis, Litvanija, Poljska, Slovenija i Kipar.

Prošlogodišnji predstavnik BiH Tarik Tanović osvojio je prvu nagradu u kategoriji pjevača od 13 godina, a ove godine mlada pjevačica Hana Tahirović se takmiči u kategoriji pjevača od 14 godina.

Hana Tahirović rođena je 29. aprila 2004. godine u Sarajevu, učenica je Pop Rock škole pjevanja iMTM-a u klasi profesorice Mime Zukan, koja je bila i članica žirija na prošlogodišnjem takmičenju "Euro Stars" na Malti.

Koreografiju za nastup je pripremila plesna pedagoginja ŠahzuDina Pelenda, kostim "Kaftan studio", a tehničku pripremu instrumentalne pratnje muzički producent Benjamin Rifatbegović-SAHFI. Hana Tahirović će u pratnji roditelja putovati na Maltu 24. aprila 2019. godine.