S nadolazećeg albuma
0

Hamdija Salihbegović predstavlja novu gitarsku instrumentalu "Strange Worlds"

I. S.
Hamdija Salihbegović, popularni gitarista i jedan od osnivača benda Konvoj, objavio je novu gitarsku instrumentalnu kompoziciju "Strange Worlds" na svom YouTube kanalu.

Ovo je njegova šesta po redu objavljenja kompozicija s nadolazećeg solističkog albuma "Beyond The Limit", na kojem je Salihbegović već do sada za ljubitelje gitarskog zvuka predstavio različite stilove sviranja kroz šarolik spektar muzičkih žanrova.

"Svaka kompozicija ima pripadajući video, pa zbog toga objavljivanja idu nešto sporije, ali najvažnije je da postoji kontinuitet i da sam zadovoljan urađenim. Strange Worlds otkriva moju strast prema svijetu imaginacije i naučne fantastike, koja me drži još od djetinjstva, a pritom se savršeno uklapa u naziv albuma", ističe Salihbegović.

Video potpisuje Antonio Ilić, a bas-gitaru na kompoziciji je svirao njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Muamer Đozo. Hamdija Salihbegović - Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe Konvoj, koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. godine i iza sebe ima šest snimljenih studijskih albuma i četiri singla.

Od 2002. godine je instruktor gitare, a također potpisuje i muziku za 34 pozorišne predstave.